Hendek'te 'helikopter düştü' iddiası

Hendek İlçesi yakınlarında bir helikopterin düştüğü ihbarı üzerine, bölgeye ekip sevk edildi.

Saat 11.55 sıralarında, Hendek\'in Nuriye Köyü\'nden bazı kişiler güvenlik güçlerini arayarak, dağlık alana bir helikopterin düştüğü ihbarında bulundu.

Bunun üzerine Hendek\'te oluşturulan arama ekipleri bölgeye gönderildi.

Hendek ilçesinde bir vatandaşın \'helikopter düştü\' yönündeki ihbarı üzerine bölgede başlatılan arama çalışmaları devam ediyor.

Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan, yaptığı açıklamada, olayla ilgili net bir bilgi olmadığını belirtti. Ayhan; "Bir vatandaşımızın ihbarı var. Arıyoruz, tarıyoruz. Aynı helikopterin Ankara yönüne gittiği yönünde bir vatandaşın görgüsü var. Sağlık ve jandarma ekipleri alanı arıyorlar. Araştırma devam ediyor." dedi.

Sağlık Bakanlığı Ulusal Medikal Kurtarma ekibi (UMKE), 112, Sivil Savunma ve jandarma ekipleri Beylice ve Nuriye köyleri civarında arama çalışmalarını sürdürüyor.
Sakarya Sivil Savunma Arama Kurtarma Birliği, Sağlık Bakanlığı Ulusal Medikal Kurtarma ekibi (UMKE), jandarma ve 112 ekipleri Beylice köyü bölgesinde arama faaliyeti yürütüyor.

Şimdiye kadar yapılan çalışmalarda bir bulguya rastlanılmadı.

Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan, bölgede TEİAŞ'a ait bir helikopterin yüksek gerilim hatlarını kontrol için uçuş yaptığı bilgisini aldıklarını belirterek; "TEİAŞ'ın helikopteri olduğuna dair bir açıklaması var. Teyit ettik. Kendileriyle görüştük. 'Helikopter bizimdi. Bölgede yüksek gerilimler için bir uçuş yaptı. Kontrol amaçlı. Helikopter geri geldi' dediler. Herhangi bir ihtimale karşı arkadaşlar o bölgede arama faaliyeti yürütüyorlar" dedi.
Hendek ilçesindeki 'Helikopter düştü' iddiası asılsız çıktı. Vatandaşların elektrik hattını kontrol eden helikopteri düştü zannederek ihbarda bulunduğu öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Hendek Nuriye mahallesinden bir helikopterin düştüğü ihbarını alan jandarma ekipleri, itfaiye, ambulans ve arama kurtarma ekipleri bölgede geniş çaplı arama başlattı. Yetkililerin yaptığı açıklamaya göre, yüksek gerilim hattını kontrol eden ve o sırada meydana gelen anız yangınına doğru alçalan TEİAŞ'a ait bir helikopteri gören vatandaşların helikopterin düştüğünü zannederek jandarmaya bildirdiği öğrenildi. Yapılan arama sonucu ihbarın asılsız olduğu anlaşıldı. TEİAŞ'a ait 3 helikopterde de herhangi bir olumsuzluk yaşanmazken, yetkililer yaklaşık 2 saatlik çalışma sonucu bölgeden ayrıldı.

Nuriye Mahallesi Muhtarı Ali Kılnaz konuyla ilgili; "Bir vatandaşımız elektrik hattını kontrol eden bir helikopteri düştü zannederek ihbarda bulunmuş. Ekipler gerekli incelemeleri yaptı. Herhangi bir kaza bulunmamakta" dedi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]