Hendek'te gözyaşları Mısır ve Suriye için aktı

Hendek Gençlik Düşünce Platformu tarafından organize edilen ‘Ümmet El Ele’ mitinginde gözyaşları, Mısır ve Suriyeli Müslümanlar için aktı. Hendek Cumhuriyet Meydanı\'nda yüzlerce vatandaşın katıldığı mitinge gelen Mısırlı Esma\'nın arkadaşı Fatıma Saab yaşananları anlatırken, Türkiye\'nin desteğini her zaman hissettiklerini söyledi.

Miting, Mısırlı hafız Mecdi Es Seyit\'in okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Fetih Suresi\'ni okuyan Seyit’in sesi karşısında birçok vatandaş gözyaşlarına hakim olamadı. Hendekliler ellerinde Türkiye, Mısır, Suriye, Filistin ve Çeçenistan bayrakları ile sık sık tekbir getirdi. Vatandaşlar çeşitli döviz ve pankartlarla da Mısır ve Suriyeli Müslümanlara destek oldu.
\'Rabia\' selamı vererek konuşmasını yapan İHH Sakarya İl Başkanı Ruhi Ademoğlu, “Biz kimliği ne olursa olsun zalimin karşısında, mazlumun yanında olmayı emreden bir dinin mensuplarıyız. Ancak görüldüğü üzere mazlumlar hep Müslüman coğrafyada. Geçmişte olduğu gibi bugün de Müslüman coğrafya kan ağlıyor” dedi.

Mısırlı Fatma, yaşadıklarını anlattı

Mısır İhvan harekatının öncülerinden olan ve vurulma anı ile dünya gündemine oturan Esma’nın arkadaşı Mısırlı Fatıma Zehra Saad ise, Mısır’da yaşadıkları acıları anlatarak, “Biz ailelerimizle birlikte silahsız meydanlara çıktık. Hiç silah kullanmadık ve hiç silah kullanmayacağız. Ramazan\'da meydanda oruç tuttuk. Bayramdan sonra gözümüzün önünde arkadaşlarımızın canına kıydılar. Bugün burada bizim için toplandığınız için teşekkür ediyorum. Sizlerin yardımına ihtiyacımız var“ ifadelerini kullandı. Mısırlı Fatıma\'nın konuşması duygusal anlara neden olurken, 8 yaşındaki küçük Ebrar da gözyaşlarını tutamadı. Dualarla sona eren mitinge, İHH başta olmak üzere çok sayıda sivil toplum kuruluşu destek verdi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]