Hendek'te Eğitim Masaya Yatırıldı

SEBAP Projesi Değerlendirme toplantısı Hendek Belediyesi Ticaret Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

SEBAP projesi değerlendirme toplantısına Kaymakam Mustafa Ayhan, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Gevher, SAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Vahdettin Sevinç, Meslek Yüksek Okulu Müdürü Mehmet Çalışkan, İlçe Emniyet Müdürü Kadir Erdem, Sağlık Grup Başkanı Metin Polat, Okul müdürleri ve öğretmenler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından gündem maddeleri okundu.

Açılış konuşmasında Okul öncesi İlköğretim ve Ortaöğretimde yer alan öğrenci, öğretmen ve okul sayıları ile ilgili bilgiler veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Gevher, “ İlçede Eğitimde başarıyı yakalamak zorundayız. İlçemizin nüfusun artması ve sanayinin gelişmesi ile Orta öğretimde özellikle Meslek liselerinde artış oldu. Bununla birlikte öğretmen açığımız oluşmuştur. Ana sınıfı, Matematik, İngilizce ve Rehber öğretmenlerine ihtiyacımız vardır. İlçemizde bulunan Endüstri Meslek Lisesi binasının kullanılamaması nedeni ile öğrenciler Eğitimlerini Hendek lisesinde, Atölye ve pratik bilgilerini ise eski okul binasının olduğu yerde görmektedirler. Önümüzdeki yıl bu sorunun çözülmesini umuyorum. Eğitim ile ilgili eğitim gönüllüsü olan Belediye Başkanımız Ali İnci’ye de desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” diyerek ilçedeki öğrenci, öğretmen ve okul sayıları ile ilgili bilgi verdi.
İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı “ Ağustos ayında başlattığımız İlimizde Eğitimde başarıyı yükseltmek adına 25 proje oluşturduk. Bu projelerimiz içinde olan SEBAP projesi çocuklarımızın başarıyı yakalamalarında büyük rol oynayacaktır. SEBAP projesi ile birlikte 25 projemizi üç yıla yaydık. Projelerimizin ilk yılında 30, ikinci yıl 25 ve üçüncü yıl 20.sıralamayı hedefliyoruz. SEBAP projemiz İnternetten takip edilebiliyor. Yolu görmek, yolda yürümek istiyorsak yol olmalıyız. Bu yolda öğretmen ve yöneticilerimize büyük iş düşmektedir. Bu projeye destek veren herkese teşekkür ediyorum” Dedi.

Kaymakam Mustafa Ayhan ilçede eğitimde başarının daha da artırılması gerektiğini belirterek ” Biz öncelikle ilçemizde Eğitim seviyemizde ilimizi yakalamalıyız. Daha sonrasında da Ülkemiz seviyesini yakalamalıyız. Bunun içinde Eğitimde yürümek yerine koşmalıyız. Bu başarıyı yakalayacak güçte olduğumuza inanıyorum. İlköğretim okullarımızda ki mevcut kapasitelerin daha da iyileştirilmesi ve her geçen gün artan öğrenci sayısına uygun okulların yapılması konusunda Milli Eğitimin gerekli çalışmaları yapacağına inanıyorum. Eğitimde sonuç önemlidir. Bizde sonuca bakıyoruz. Eğitimde Hendek ilçemiz olması gereken yerde değildir. Öncelikle durum tespiti yaparak çıkışa geçmeliyiz. Öğretmen ve yönetici arkadaşlarımızın fedakarlık yaparak ilçemizdeki Eğitim seviyesini daha iyi yerlere taşıyacaklarına inanıyorum” dedi.
Konuşmaların ardından SEBAP proje ekibi projenin geldiği nokta ve yapılan çalışmalar ile ilgili bilgiler verdi. SEBAP toplantısının ardından Hendek Belediye Başkanı Ali İnci toplantıya katılanlara Bayraktepe de yemek ikramında bulundu.Hendek Eğitimde de üst seviyelere çıkacak Yemekte bir konuşma yapan Başkan İnci, Hendek’te eğitimin daha üst seviyelere çıkarılması gerektiğini belirterek “ Eğitimde kaliteyi daha da artırmak için eğitimcilerimize büyük görevler düşüyor. Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Çocuklarımızın eğitimi için herkes üzerine düşen desteği vermelidir. İnanıyorum ki Hendek her konuda olduğu gibi eğitimde de istenilen üst seviyelere gelecektir. Bunun için biz üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız “ Dedi.
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]