Hendek'te Duygu Yüklü Dakikalar

Sakarya'nın Hendek İlçe Müftülüğü'nden İstanbul Ümraniye Müftülüğü'ne atanan İzani Turan için veda yemeği düzenlendi.

Bayraktepesi'nde düzenlenen yemeğe Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, AK Parti Hendek İlçe Başkanı Şenay Sakal, İlçe Müftüsü İzani Turan, Sakarya İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Muhammet Aydın, Sakarya Üniversitesi Öğretim Görevlisi Suat Cebeci, Sakarya İl Müftü Yardımcısı Mustafa Dinç, ilçe müftüleri ve Hendek İlçe Müftülüğü personeli katıldı. Yemekte bol bol sohbet eden misafirler, İlçe Müftüsü İzani Turan'ın atanmasından dolayı üzüntülerini dile getirerek duygu ve düşüncelerini aktardılar.

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İzani Turan'ın Hendek'te silinmez iz bıraktığını belirterek, "Müftümüz gidiyor ama Hendek halkının gönlüne taht kurdu. Beni en çok etkileyen de geçtiğimiz günlerde yapılan hafızlık icazet töreniydi. Büyük fedakarlık ve gayret göstererek 11 çocuğumuzun hafız olarak yetişmesini sağladı. Müftümüzün gözünü arkada bırakmayacak bir müftü geliyor. Yeni görev yerinde kendisine başarılar diliyoruz." dedi.
Hendek İlçe Müftülüğü'ne atanan Karapürçek Müftüsü Şükrü Balkan da, müftü İzani Turan'dan çok şey öğrendiğini söyleyerek, "Karapürçek'te göreve başladığım altı yıldan beri hocamı tanıyorum. Kendisinden her konuda büyük yardımlar aldım. Kaliteli hizmetlerin üst noktada olduğu bir yere atanmaktan çok mutlu oldum. Müftümüzün boşluğunu dolduramam ama bana emanet ettiği görevi kaldığı yerden çıtayı daha da yükselterek devam ettireceğim, kendisine söz veriyorum." diye konuştu.

Hendek halkı tarafından çok sevilen ve yedi yıldır Hendek'te görev yapan müftü Turan, Hendek'ten çok dostluklar aldığını belirterek, "Şu an dostlarımla bir arada olmaktan çok mutluyum. Hendek'in benim için çok büyük önemi var. Gidişim kalbi ayrılık değil, kalbim hep burada olacak. Ben hepinizden ayrı ayrı güç aldım. Hendek'e yeni atanan müftü çok şanslı, dostluğuna güvenilen insanların olduğu bir yuvaya geliyor. Ben de biliyorum ki Hendek'te bir yerim var burası ailem gibi oldu benim. Sık sık ziyaret geleceğim, sizleri de Ümraniye'ye beklerim. İnşallah gittiğim yerde de bu millete olan vefa borcumu ödemeye çalışacağım. Hepiniz hakkınızı helal edin." dedi.
Hendek Belediye Başkanı Ali İnci ise, çok iyi bir dostunun gidişinden üzüldüğünü belirterek "Kendisi benim gönül dostumdur. Kendisiyle Hendek'teki diğer daire müdürleriyle olduğu gibi uyum içerisinde çalıştık. Tam bir gönül adamıdır. Hendek halkı onu bağrına bastı. Hendek'te kaliteli ve üst düzeyde hizmetlere imza atmıştır. Bizler ve Hendek halkı kendisini hiçbir zaman unutmayacağız. İnanıyorum ki gittiği yerde de başarılı çalışmalara imza atacaktır. Hendek'e vermiş olduğu güzelliklerden dolayı kendisine teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Yemek sonrası Hendek Belediye Başkanı Ali İnci İlçe Müftüsü İzani Turan'a çeşitli hediyeler vererek yeni görev yerinde başarılar diledi. İlçe müftülüğü personeli de Müftü Turan'a hediye vererek kendilerini unutmayacaklarını belirttiler.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]