Hendek'te de Zafer Bayramı Coşkuyla Kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı, Hendek ilçesinde coşkuyla kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan törene Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan, Belediye Başkanı Ali İnci, İlçe Jandarma Komutanı ve Garnizon Komutanı Jandarma Yzb. Fatih Eğilmez, protokol, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tören Atatürk büstüne çelenk konulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Fatih Eğilmez günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.   

Yüzbaşı Eğilmez, bugün, Ulu Önder Atatürkün önderliğinde, yüce Türk Ulusunun vatanı işgal edildiği dönemde bu güçlere karşı verdiği onurlu mücadeleyi zaferle taçlandırışının 87. yıldönümünü kutlamanın coşkusunun yaşandığını söyledi.   

AZİM VE İNANCIN ZAFERİ

Eğilmez konuşmasında, Türk tarihinin en görkemli zaferlerinden biri olarak kabul edilen 30 Ağustos Zaferi'nin Ulu Önder Atatürk'ün önderliğinde, çelikleşmiş bir milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde dünyanın en güçlü ordularına karşı elde edilen hürriyet ve bağımsızlık aşkıyla yanan bir milletin sarsılmaz azim ve inancının zaferi olduğunu" söyledi.

Bugün yeni Türkiye Cumhuriyeti Devletinin temellerinin atıldığı Türk birlik ve beraberliğinin kudret ve kabiliyetinin nelere muktedir olduğunun tüm dünyaya gösterildiği ve öğretildiği eşsiz bir zafer günü olduğunu belirten Yüzbaşı Eğilmez, şöyle konuştu: "Türk ulusunun bağımsızlık düşüncesinin ölümsüz bir anıtı olan bu zafer Türk ordusunun yüksek kudret ve kahramanlığının bir göstergesi olarak kalmamış, ulusal birlik ve beraberliğin ne kadar büyük ve zinde bir güç olduğunu da ortaya koymuştur. Türk tarihine altın harflerle yazılmış bu zaferin 87. yıldönümünde, böyle bir milletin ve onun bağrından çıkan Türk ordusunun mensubu olmakla gurur duyuyoruz. Bize bu eşsiz zaferi armağan eden büyük önder Atatürk'ü ve şehitlerimizi saygıyla anıyoruz."

Tören Garnizon Komutanlığında verilen resepsiyonla sona erdi.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]