Hendek'te Çanakkale Zaferi anıldı

Hendek’te 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale’nin Zafer günü kutlandı. Hendek Cumhuriyet Alanı’nda düzenlenen 18 Mart Şehitleri Anma programında saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından çelenk koyuldu.

Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Üst Teğmen Gökhan Aydın yaptı. Üst Teğmen Aydın, 18 Mart tarihinin tüm Dünya’nın hafızasında Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü olarak yer aldığını belirterek, “Dünya’nın en büyük donanma ve ordularının Çanakkale’de durdurulması Türk tarihi için eşsiz bir zaferdir. Türkler bu savaşta şartlar ne kadar güç olursa olsun, vatanı için her şeyi göze alabileceğini tüm Dünya’ya ispat etmiştir. Çanakkale Zaferi aynı zamanda bizlere ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’ü kazandırmış tüm Dünya Mustafa Kemal ismini bir daha unutmamak üzere Çanakkale’de öğrenmiştir. Milletimizin gücü, bağımsızlığı, onur ve mutluluğu Şehit kelimesinde gizlidir. Vatanları ve milletleri uğruna canlarını vererek kendilerinden sonra gelen kuşaklara en kutsal hak olan yaşam hakkını kazandırın toprak altındaki köklerimizdir. Yaşayan gazilerimizi hürmetle selamlıyor, Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları ile vatanı için şehit olan tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz” dedi.

Çelenk koyma programının ardından Şehit mezarlıkları ve Hendek Şehitliği ziyaret edildi. Program, Hendek Belediyesi Ticaret Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen programla devam etti. Programa, Kaymakam Mustafa Ayhan, Garnizon Komutanı Yzb. Hasan Dağcı, Belediye Başkanı Ali İnci, İlçe Emniyet Müdürü Metin Cetgeroğlu, Gaziler, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Hendek Teknik Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinin hazırlayıp sunduğu 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Slayt gösterisinin ardından öğrenciler tiyatro oyunu sahneleyip, şiirler okuduktan sonra Çanakkale Türküsü’nü söylediler. Program sonunda, kompozisyon, resim ve şiir dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]