Hendek'te bin 500 konut yapılacak

Hendek Belediyesi bin 500 konut yapmaya hazırlanıyor. Yaptığı 750 adet konutla birincilik ödülü alan Hendek Belediyesi bin 500 yeni konut daha yapacak.

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, yakın gelecekte yeni bir konut hamlesi daha başlatarak ev sahibi olmak isteyen ve dar gelirli olan vatandaşları da ev sahibi yapmak adına yeni bir proje başlatacaklarını söyledi. Başkan İnci, konutlar için arazilerin alındığını imar proje çalışmalarının yürütüldüğünü belirterek, “İlçemizde belediyemizden konut yapmamız yönünde yoğun istek var. Biz bu isteklere duyarsız kalmayıp, yeni konutlar için hazırlıklarımızı yapıyoruz. Bizler hizmet için varız. Başlatacağımız yeni konut hamlesinde ilk etapta bin 500 konut yapacağız” dedi.

"300 konutu 6 ay gibi rekor bir sürede bitirerek teslim ettik"

Hendek Belediyesi\'ne bugüne kadar 5 bin 420 vatandaşın konut yapılması için müracaat ettiğini ifade eden Başkan İnci, vatandaşların bu talebine duyarsız kalmalarının mümkün olmadığını ve bin 500 konut yapmak için gereken arsayı aldıklarını belirtti. İnci, "Daha önce belediye olarak ilk etapta yaptığımız 300 konutu 6 ay gibi rekor bir sürede bitirerek teslim ettik. Vatandaşlarımız 154 metre kareden oluşan konutları 2004 yılında 26 bin 500 TL gibi çok uygun bir rakama sahip oldular. Bunun ardından ikinci, üçüncü ve dördüncü etap konutları gerçekleştirdik. En son Roman vatandaşlarımız için kültürel yapılarına uygun 125 adet konut yaparak aylık 100 TL gibi uygun taksitlerle hemşehrilerimizi ev sahibi yaptık. 2009 yılında Başbakanımız tarafından da Hendek’te törenle konutlarımızın teslimini yapmıştık" şeklinde konuştu.

İnci, vatandaşların Hendek Belediyesi\'ne başvuru yaparak konut yapılmasını talep ettiklerini belirterek, "5 bin 420 kişi konut yapılması için başvuruda bulunmuş. Bizlerde ilçemizde arsa alarak bin 500 adet konut yapmaya karar verdik. Konutlarla ilgili başvuru şartları henüz netleşmedi” diye konuştu.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]