Hendek'te anneler Soma'ya ağladı

Hendek’te Anneler Günü nedeni ile düzenlenen programda Manisa Soma\'da hayatını kaybeden ve yaralanan madenciler ile aileleri için dualar edildi. Bayraktepe\'deki Türki Cumhuriyetler ve eski Türk devletlerine ait 26 bayrak yarıya indirildi.

Hendek Belediyesi tarafından Anneler Günü’ne özel düzenlenen program Manisa Soma’da meydana maden kazası nedeni ile içeriği değiştirildi. Programda Soma’da hayatını kaybeden madenciler için Kuran-ı Kerim okunarak, dualar edildi. Eller semaya Soma’da hayatını kaybedenler ve yaralılar için kalktı. Hendek Belediyesince Anneler Günü kapsamında Bayraktepe Tesisleri\'nde düzenlenen programda, Soma\'daki maden faciası nedeniyle değişiklik yapıldı. Eğlencenin iptal edilmesinin ardından etkinliğe katılan 3 bine yakın anne, faciada hayatını kaybedenler ve yaralananlar ile aileleri için dua okudu.

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Anneler Günü dolayısıyla kutlama programı tertip ettiklerini ancak facia nedeniyle değişiklik yaptıklarını söyledi. Soma\'daki facianın herkesi derinden yaraladığını kaydeden İnci, “ Orada ölen kardeşlerimiz şehit hükmündedir. Onları rahmetle anıyoruz. Hayatını kaybeden işçi kardeşlerimize buradan Fatihalar gönderiyoruz. Gördüğünüz gibi burada birçok devletin bayrağı var. Şu anda Orta Asya\'da bulunan devletlerin ve 16 Türk imparatorluğunun bayrakları var. Hepsini yarıya indirdik. Üç günlük yas için yarıya indirmiş bulunmaktayız. Buradan, orada ölenlere Allah\'tan rahmet diliyorum. Annelerimiz zaten bu, acı günlerin annesidir. Onların dualarını bekliyoruz"

"Bütün annelerimizin Soma\'ya dualarını gönderiyoruz" dedi. Hendek Huzurevi sakini emekli öğretmen Cemile Gülçiçek Soma\'dan gelen haberlere çok üzüldüklerini, ellerinden gelenin sadece dua etmek olduğunu kaydederek, "Buraya mevlit programı için geldik. Anneler Günü programının değişmesine üzülmedik. Dualarımız onlarla. Hepsine dua ettik. Çok üzgünüz" ifadesini kullandı.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]