Hendek'te 4,8 Şiddetinde Deprem!

Hendek Eğitim Fakültesi'nde düzenlenen deprem seminerinde 4,8 şiddetinde, 3,8 saniye süren yapay deprem canlı olarak yaşandı.

Sakarya Üniversitesi Hendek Eğitim Fakültesi'nde Hendek Belediyesi bünyesinde kurulan HAKUT (Hendek Arama Kurtarma Timi), TRAC (Radyo Amatör Telsizciler  Cemiyeti) ve Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü işbirliği ile “afetten korunma semineri“ düzenlendi. Eğitim Fakültesi toplantı salonunda yapılan seminerde öğrenciler de görev aldılar.

İlk Saatler Çok Önemli

Seminerde Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi deprem araştırma projeler koordinatörü  Süheyla Sezen proje ile ilgili görsel ve sözel anlatımlarda bulundu. Sezen, üniversite öğrencilerine seslenerek; “Sizlere yarının eğitimcileri olarak büyük görevler düşüyor” diyerek yaptığı konuşmada,  yapısal olmayan deprem tehlikeleri hakkında slayt gösterisi eşliğinde öğrencileri bilgilendirdi. Sezen, 1999 Marmara  ve Kaynaşlı depreminde yaşananları örnekleyerek depremin ardından geçen ilk saatlerin çok önemli olduğunu söyledi.

Depreme Canlı Tanık Oldular

Hendek Eğitim Fakültesi bahçesinde yapılan proje uygulamasının ilk ayağından slayt eşliğinde ilköğretim okulu öğrencilerine doğal felaketler ve deprem konularında ayrıntılı bilgiler aktarıldı. Daha sonra ilköğretim öğrencileri ve öğretmenleri kampus bahçesinde kurulan bir tır içersinde  4,8 kuvvetinde, 3,8 saniye süreli, merkez üssüne 70 km. uzaklıkta gerçekleşen deprem oluşumunun canlı tanığı oldular.
HAKUT ve TRAC personelinin de görev aldığı projede anlatılan ana tema; “Ülkemiz deprem kuşağı içersindedir ve depremleri yaşayacağız. O nedenle depremde panik yaşamamak ve alınacak ufak tefek önlemler çok hayat kurtarır” anlayışı görsel olarak anlatıldı.
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]