Hendek'te 47 hafız icazet aldı

Hendek Müftülüğü, ilçede yeni yetişen hafızlar için icazet programı düzenledi.

2008’den bu yana ilk defa yapılan icazet programı Hendek Yeni Camii’nde gerçekleşti. Hafız Abdurrahim Gürses, Sarıdede Kuran Kursu’ndan 21, Yeşiller Kız Kuran Kursu’ndan 18 ve Çamlıca Kur\'an Kursu’ndan 8 olmak üzere toplam 47 hafız için düzenlenen icazet programına Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Sakarya Müftüsü İlyas Serenli, Hendek İlçe Müftüsü Abdurrahman Şahin, ilçe müftüleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Müftü Serenli, son yıllarda hafızlık yapan talebe sayısında düşüş yaşandığını belirterek, hafızlık müessesinin çok önemli olduğunu ve sürmesi gerektiğini vurguladı. Yeni hafızların çok değerli olduğunu kaydeden Serenli, anne ve babalardan çocuklarını hafızlığa yönlendirmelerini istedi. Serenli, hafızlığın Kur’an-ı Kerim mucizesinin insandan insana kıyamete kadar sürmesini sağlamak olduğunu dile getirerek, “Eğer isterse her yaşta insan hafız olabilir. Hafızlığın yaşı yoktur.” diye konuştu.

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, yeni hafızı tebrik ederek, çeşitli hediyeler verdi. İnci, maneviyatın önemine dikkat çekerek emeği geçen hocalara da teşekkür etti.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]