Hendek'te 3 Farklı Özel Program

Hendek Belediyesi'nin katkılarıyla bu yıl 10.'su düzenlenen Salman Dede'yi anma etkinliği deprem şehitlerini anma ve aynı zamanda hafızlık icazetiyle birleşince Salman Dede Mesire Alanı Kur'an sesleriyle inledi.

Yoğun katılım

Salman Dede Mesire Alanı'nda Hendek Müftülüğü'nün organize ettiği programa AK parti Sakarya Milletvekili Recep Yıldırım, SAÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, AK Parti Hendek İlçe Başkanı Şenay Sakal, Karapürçek İlçe Müftüsü Şükrü Balkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"En büyük hedefim"

Açılış konuşmasını yapan Hendek İlçe Müftüsü İzani Turan, hayatı boyunca böyle bir anı beklediğini belirterek, "Hendek'te göreve başladığım günden beri benim için en anlamlı ve en büyük gündür bugün. Hafızlık icazeti çok önemlidir. Ve hayatım boyunca yapmaya çalıştığım en büyük hedefti. Hendek'te bu mutluluğu yaşadığım için gururluyum." dedi.

Hem acı hem sevinç

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci de bu günde üç farklı özel programı bir arada yaptıklarını söyledi. İnci, "Bugün hem deprem şehitlerini anıyoruz hem geleneksel hale getirdiğimiz Salman Dede anma programını gerçekleştiriyoruz. Hem de 11 hafız çocuğumuzun hafızlık icazet programına eşlik ediyoruz. Hem acıyı hem sevinci bir arada yaşıyoruz." diye konuştu.

"Minberlerimizi sahipsiz bırakmayalım"

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Erbaş, konuşmasında son yıllarda İmam Hatip Liseleri'nde ve İlahiyat Fakültesi'ndeki erkek öğrencilerin azlığına dikkat çekti. Erbaş, ailelerden bu konuda duyarlı olmalarını istedi. Minberlerimizi emanet edeceğimiz bireylere ihtiyacımız var diyen Erbaş, duyarlı olan velilere teşekkür etti.

3 farklı dalda yarışma

Üç etapta yapılan yarışmada genç hafızlar ayet okuma, hadis ve dini bilgilerden kalabalık bir topluluğun önünde sınava tabii tutuldular. Jüri üyeleri SAÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Erbaş, SAÜ Öğretim Görevlisi Dr. Ekrem Gülşen, Sakarya İl Müftü Yardımcısı Mustafa Dinç ve Karapürçek Müftüsü Şükrü Balkan'dan oluştu.

9 yaşında hafız oldu

Program boyunca çok heyecanlı olan hafızlar hiç hata yapmadılar. Muhammed Emre Dural, Fatih Özmetin, Yusuf Kibar, Mehdi Bıyık, Akif Çiftçi, Osman Baylan, Muhammet Key, Enes Bostancı, Mahmut Törün, Salman Atabek ve İslam Demirci hafızlık icazetini aldılar. 9 yaşındaki küçük hafız Selman Atabek vatandaşlardan büyük alkış aldı.


"Çocuklarımızı eğitelim ve öğretelim"

Sakarya Milletvekili Recep Yıldırım, program sonunda yaptığı konuşmada, "Çocuklarımıza her türlü eğitimi vermeliyiz. Hem okula göndermeliyiz hem de dini bilgilerle donatmalıyız. İkisinin de hayatımızdaki yeri farklı. Bu bilinci çocuklarımıza vermeliyiz. Siz ailelere çok büyük iş düşüyor. İnşallah, çocuklarımız hem devlete hem de ailelerine hayırlı birer evlat olurlar." diye konuştu.

Deprem şehitleri anıldı

Programda değerli hocalar deprem şehitleri için Kur'an-ı Kerim okudular. Ayrıca genç hafızlar ilahiler söylediler. Program sonunda Milletvekili Recep Yıldırım ve Belediye Başkanı Ali İnci genç hafızlara altın hediye takarlarken İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Erbaş da Kur'an-ı Kerim hediye etti. Hendek Belediyesi anma programında 5000 kişilik etli pilav, ayran ve tatlı ikram etti.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]