Hendekli Halk, İnci'yi Yere Göğe Sığdıramıyor

Hendek ilçesinde Belediye tarafından yapılan kentsel dönüşüm vatandaşlardan tam not aldı.

Hendek Belediyesi'nin Turanlar Mahallesi'nde başlattığı Kentsel dönüşüm çalışmasında vatandaşlar memnuniyetlerini dile getirdi.

Vatandaşların hayat şartlarını iyileştirmek için yapılan ve ayda 100 TL taksitle satışa sunulan 25 adet konuta yerleşen vatandaşlar yapılan hizmetten son derece memnun olduklarını söyleyerek, yeni konutlar istediler. 20 Şubat'ta açılışı Başbakan Recep Tayip Erdoğan tarafından gerçekleştirilen ve Hendek'te kentsel dönüşüm adına yapılan en büyük hizmetlerden biri olan Turanlar Mahallesi'ndeki konutların her kesimi memnun ettiğini söyleyen Başkan İnci, " Biz bir hizmet yaparken sadece tek bir tarafın memnuniyetini değil, tüm kesimlerin memnuniyetini hedefliyoruz. Burada yapmış olduğumuz kentsel dönüşüm çalışmasında ev alan vatandaşlar memnun, belediye olarak biz memnunuz ve toplumumuz memnun. Yaptığımız hizmette bir üçlü memnuniyet söz konusu. Vatandaşlarımızın yaşam şartlarını iyileştirmek, ilçemizi güzelleştirmek için yaptığımız bu çalışmada onların kültürel yapısını da düşünerek evlerimizi tek katlı yaptık. Onların yaşam şartlarını iyileştirirken, kültürel dokularına da önem verdik. Toplumumuzun fikirlerini önemsedik. Ve belediye olarak da ilçemizin güzelleşmesi adına önemli bir adım atık. Tabii ki hizmetimiz bununla sınır kalmayacak ve kısa zamanda konutlarımızın devamını yaparak eski konutları yıkacağız. Konutların devamını yaparken de yine tüm kesimlerin memnuniyetini ön planda tutacağız" dedi.

Yeni evlerine yerleşen Turanlar Mahallesi sakinleri evlerinden çok memnun olduklarını söylediler.
Ali İnci, Her Derdimize Koşuyor

Turanlar Mahallesi'nden Sabahattin Korkut, yeni evinde çok mutlu olduğunu belirterek "Başkanımız Ali İnci, her derdimize koşuyor. Bizler için yapmış olduğu evlerden çok memnunuz. Bu zamana kadar bizlerin yaşam şartlarını görüpte sahip çıkan olmadı. Başkanımız bizlere bu konutları yaparak dünyaları verdi. Şimdi evlerimizde mutlu bir şekilde çocuklarımızla, torunlarımızla yaşamımızı sürdürüyoruz. Allah Başkanımızdan razı olsun" dedi.
Yıkanmaya Banyomuz Bile Yoktu

Bedia Dalkıran ise "Önceki yaşadığımız evlerde sıkışık bir şekilde yaşıyorduk. Yatmaya yerimiz, yıkanmaya banyomuz yoktu. Sanki dünyaya yeni gelmiş gibiyim. Evlerimizde çocuklarımızla çok rahatız. Allah başkanımızdan razı olsun. Bizleri o sıkışıklıktan kurtardı, dünya yüzüne çıkardı. Uygun fiyata bizleri ev sahibi yaptı.Yangın olurdu itfaiye giremezdi, cenazemiz olurdu araç giremezdi, eşya girmezdi. Şimdi evlerimiz her şey düşünülerek modern bir şekilde yapıldı, çok mutluyuz " dedi.

Yeni yapılan konutlarda yaşayan Fatma Kılıç da "Çok zor koşullarda yaşıyorduk. Yeni konutların yapılmasıyla birlikte yaşamımız değişti. Çok dardaydık, çoluk çocuk sıkışık oturuyorduk. Şimdi evlerimiz çok ferah, çok mutluyuz. Hiçbir sıkıntımız yok Allah başkanımızdan razı olsun. Bizleri gün yüzüne çıkardı " dedi.
Sorunlar Çözüldü

Nizamettin Koç da "Önceki evlerimiz baraka gibiydi. Yeni evlerimiz çok temiz ve rahat. Çocuklarımız çamurlarda oynamıyor artık. Evlerimizin çevre düzenlemeleri de çok güzel bir şekilde yapıldı. Mahalleli olarak evlerimizde çok memnunuz. Belediye başkanımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz " dedi.

Ufuk Koç "Çıktığımız evler çok kötüydü. Yaşanılacak gibi değildi fakat zor da olsa idare ediyorduk, taki yeni konutlar yapılana kadar. Evlerde sıkışıklı içerisinde yaşıyorduk. Yağışlı havalarda yollar çamur, evler akıyordu. Yeni evlerimize geçince bu sorunların hiçbiri kalmadı" şeklinde konuştu.
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]