Hendek'in Artık Savaş Uçağı Var!

Hendek Belediyesi'nin inşa ettiği Bayraktepe tesislerine halkın görüşüne sunulacak F-4 savaş uçağı, TIR ve kamyonlarla askeri korumalar nezaretinde getirildi. Uçak 10 kişilik bir ekip tarafından titizlikle monte ediliyor.

Çekici yardımıyla indirilen uçak montajına başlandı. İki gün sürecek olan montajdan sonra uçak, hazırlanan beton ayaklar üzerine monte edilecek. Bayraktepe'de sergilenecek olan uçağın açılış törenine eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın gelmesi bekleniyor. Yurt dışı (Almanya-Afrika) seyahatinde bulunan Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, tarihsel dokümanlar eşliğinde Türk Hava Kuvvetleri'ne müracaatta bulunarak, Kurtuluş Savaşı'nda iki uçak hediye ederek orduya destek veren dedelerin torunları olarak bir adet savaş uçağının Hendek Belediyesi'ne verilmesini istemiş, takipçisi olmuştu.

Başkan İnci'nin gayretleriyle Türk Hava Yolları'nda bulunan Anadolu Jet uçağına da Hendek isminin verilmesini sağlamıştı. Entegre bir tesis olan Bayraktepe'de tarihte kurulan Türk devletlerinin bayrakları, rölyefleri ve tarihçelerinin anlatıldığı ayrıca özgürlüğünü kazanmış kardeş Türki Cumhuriyetlerinin bayrakları bulunmakta.
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]