Hendeki kadınlar kendi işlerini kuruyor!

Hendek İlçesi\'nde 50 kadına süt sığırcılığı eğitimi verildi. Kursiyerlere; hayvanların süt verimini artırmaya yönelik yemlenmesi, sağım teknikleri, hijyen, hayvan hastalıkları konularında bilgi verildi.

Hayvancılıkla uğraşarak aile ekonomisine katkıda bulunan kadınların, süt sığırcılığı ile sütten elde ettiği geliri artırmak amacıyla Hendek Belediyesi, İŞKUR, Halk Eğitim Merkezi ve İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından süt sığırcılığı kursu düzenlendi. 104 saatlik eğitimde kursiyerlere, süt sığırı işletmelerinin yönetimi ve verimliliğinin artırılması, daha kaliteli yem temini ve hayvanların süt verimini artırmaya yönelik yemlenmesi, sağım teknikleri, hijyen, hayvan hastalıkları konularında bilgi verildi.Kursu başarıyla tamamlayan kadınlara sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Evlerinde üretip satıyorlar                      

Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan, aile ekonomisinin mimarının kadınlar olduğunu belirterek, "Bayanlar, bu konuda çok gayretliler. Kaymakamlık olarak iş kurmak isteyen bayanlara destek verilebiliyor. Bayanlar evlerinde ürettikleri el işlerini satıp aile bütçesine katkı sağladıkları gibi, küçük kredilerle de iş kurabilme şansına sahipler. Kurslara da bayanlar tarafından yoğun ilgi oldu, bu tür kurslar yine devam edecek." dedi.

Sertifika alanlar işlerini kurdu

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci ise belediye olarak ilçede alternatif ürünler için çalışma yaptıklarını söyledi. Trabzon hurması konusunda vatandaşları teşvik edeceklerini kaydeden İnci, şunları dedi: "Trabzon hurmalarını toplatıp kuruttuk. Bu hurma ağacı bakımı kolay bir ağaç. Vatandaşlarımızı da bu konuda teşvik edeceğiz. İlçemizin daha da ileriye gitmesi adına yoğun gayret gösteriyoruz. Kurslara katılan birçok vatandaşımız sertifikalarını alıp, ya kendi işlerini kurdular ya da iş sahibi oldular. Sertifikası olup da iş kurmak isteyenlere artık kredi kolaylığı var. Bayanlar, kendi işlerini kurmak adına kredi çekip işlerini kurabiliyorlar."
11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]