Hendek'e 250 kişilik profesyonel TİM

18 Mart tarihinde Hendek Belediyesi tarafından kurulan Hendek Arama Kurtarma Timi\'ne (HAKUT) Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Temel İlk Yardım, Hasta Taşıma Teknikleri, Telsizle Haberleşme konularında, belediyeye form doldurarak, gönüllü olarak şahsen müracaatta bulunan 50 vatandaşın eğitimi tamamlandı.

Hendek Belediye Eğitim Konferans Salonu\'nda süren eğitimlere, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Çizer, Belediye Zabıta Müdürü ve HAKUT Başkanı Harun Kaynak, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Hendek İtfaiyesi Grup Amiri Yakup Borazancı, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Mustafa Ezen, UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) sorumlusu Çetin Akboyun, eğitimci Beyhan Köroğlu, UMKE gönüllülerinden Rıdvan Coşkun, Murat Seçkin, Orhan Aydın, İl Sağlık Müdürlüğü haberleşmeden sorumlu Ercan Bulut da hazır bulundu.

250 kişilik profesyonel TİM


Başkan İnci, hedeflerinin “Hendek İlçesi\'nde 5 bin kişiye ulaşmak olduğunu, bu sayıyı önce 1000 kişiye sonra 500 kişiye daha sonrada 250 kişiye indirerek 250 kişilik tam anlamıyla profesyonel bir TİM kurmak” olduğunu söyledi.

Başkan İnci projenin hayata geçebilmesi için, olmazsa olmazlardan olan eğitim görevini, ekip ve ekipmanlarıyla üstlenen bu konuda kendilerine her türlü yardım ve desteği sağlayan Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü ve emeği geçen tüm personele teşekkür etti.

İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Mustafa Ezen yaptığı açıklamada, “Vatandaşın eğitimlere gösterdiği ilgi bizi son derece memnun etti. İl Sağlık Müdürlüğü olarak bilinçli fert, sağlıklı toplum anlayışıyla hareket ediyoruz ve edeceğiz. Bu anlamda müdürlüğümüze başvuracak olan tüm kurum ve kuruluşlara kapımız her zaman açık. Bu konuda hiç bir fedakarlıktan kaçınmayacağımızın bilinmesi isterim” dedi.
11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]