Hendek, Moldovalı Misafirlerini Ağırladı

Moldova'nın bağımsız Gagauzya Eyaleti'nde 3 Aralık'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olarak gösterilen Valeriy Födoroviç Yanıoglo, Komrat Belediye Başkanı Nikolay Dudoglo ve Belediye Başkan Yardımcısı Nuri Şahar, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci'nin misafiri olarak geldikleri Hendek'te Parkshop alışveriş merkezini ve OSB'nde bulunan fabrikaları ziyaret ettiler.

Hendek'i çok beğendiklerini söyleyen Cumhurbaşkanı adayı Valeriy Födoroviç Yanıoglo, "Hendek ilçesiyle aramızda özel bir bağ var. Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, ülkemizi defalarca ziyaret ederek resmi temaslarda bulundu. Ülkemize Türkiye'den selam getirdi ve çeşitli yardımlarda bulundu. Bizde Hendek'te başkanımızı ziyaret ederek, bize verdiği katkılardan dolayı teşekkür etmek istedik" dedi.

Gagauzya heyetine ilçeyi gezdiren Başkan Ali İnci, ilçede bulunan sanayi hakkında bilgi verdi. Heyete Bayraktepe'de bir yemek veren Başkan İnci, Türk Dünyası'nı burada yaşatmaya çalıştıklarını belirtti. Türk Dünyası Belediyeler Birliği ile birlikte Türk Devletleri'ne giderek belediyeler arası diyaloğu artırmak ve ortak proje yapmak için girişimlerde bulunduklarını belirten İnci, yaz döneminde Türkiye Cumhuriyetleri'ni Bayraktepe'de bir araya getireceklerini söyledi.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]