Hendek Merkez Orta Cami İmamı, Türkiye 1.si Oldu

Camiler ve Din Görevlileri Haftası 6. Hafızlık Final Yarışması Rize'de gerçekleştirildi. Hafızlık yarışmasında Hendek Merkez Orta Cami İmam Hatibi Muharrem Dağ Türkiye 1.si oldu.

2009 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası 6. Hafızlık Final Yarışması Rize Sahil Cami'nde gerçekleştirildi. Hafızlık Yarışması'nda Hendek Merkez Cami İmam Hatibi Muharrem Dağ Türkiye birincisi oldu. 16 Ağustos Pazar günü gerçekleştirilen hafızlık yarışmasına 5. Türkiye Hafızlık Yarışması birincisi Naci Demirci'nin okuduğu Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlandı.
Hayata Değer Katar

Daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Daire Başkanı Mehmet Bekaroğlu açılış konuşması yaparak, Kuran'ın insanların hayatına değer katan ve derinlik kazandıran, gayri ahlaki yoldan kurtaran ve hak yoluna ulaştıran bir kitap olduğunu söyledi. Rize İl Müftüsü İlyas Serenli ise yarışmanın hafızlığın en iyi örneklerinin sergilenmesi için yapıldığını belirterek, bu yolda önemli mesafe alındığını gösterdiğini söyledi.
Ezbere Okumaları İstendi

Konuşmaların ardından bölge yarışmalarında birinci olarak yarışmaya katılmaya hak kazanan Diyarbakır, Rize, Hatay, Bayburt, Konya, Sakarya, Muğla, Bartın, Siirt ve İstanbul illerinin temsilcilerine 3'er soru soruldu. Yarışmacı sırası ve sorularının kurayla belirlendiği yarışmada, 5 kişilik jüri değerlendirme yaptı. Yarışmacılardan, Kur'an-ı Kerim'in değişik surelerini ezbere okumaları istendi.
Çeşitli Hediyeler Verildi

Yarışma sonunda, Hendek Orta Cami imam hatibi ve bölge finalisti Muharrem Dağ, Türkiye birincisi oldu. Diyarbakır Dağlar'daki Kaynartepe Camisi müezzini ve Diyarbakır bölge finalisti Süleyman Recep Mergen ikinci, Konya Meram'daki Aydoğdu Büyük Camisi müezzini ve Konya bölge finalisti Mahmut Tahir Koçak ise üçüncü seçildi. Yarışmada dereceye girenlere yarışma sonunda çeşitli hediyeler verildi.
Hakkını Vermeye Çalıştım

Böyle bir yarışmada derece elde ettiği için çok sevinçli olduğunu ifade eden Hendek Orta Camii İmam Hatibi Muharrem Dağ,
“Hafızlık gerçekten büyük bir lütuf. Ben de her zaman sahip olduğum bu güzelliğin hakkını vermeye çalıştım. Çok şükür karşılığını da görüyorum” dedi.

Muharrem Dağ'ın kendilerini ve Hendeklileri çok sevindirdiğini ifade eden Hendek Müftüsü Recep Şükrü Balkan ise,
“Muharrem hocamız Hendek Müftülüğü olarak bizleri, Sakaryalı ve Hendekli hemşehrilerini çok sevindirdi. Elde ettiği bu başarı çok önemlidir kendisini kutluyoruz. İnşallah sahip olduğu Kuran bilgisiyle Hendek'imize hizmet vermeye devam edecek. Hendek Müftüsü olarak kendisine şükranlarımı sunuyorum”
diye konuştu.
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]