Hendek Erzurumlular Derneği Açıldı

Erzurumlular Derneği Hendek Şubesi düzenlenen törenle açıldı.

Açılışa Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, AK Parti Hendek İlçe Başkanı Şenay Sakal, CHP Hendek Belediye Başkan adayı Eray Ardıç, SP Hendek Belediye Başkan adayı Mehmet Sarıca, Sakarya Erzurumlular Derneği Başkanı Mükerrem Koç ve çok sayıda Erzurumlu ve Hendekli vatandaş katıldı.

Erzurumlular Derneği Hendek Şube Başkanı Şamettin Demir, Hendek'te yaşayan Erzurumlular olarak kültürlerini yaşatmak ve tanıtmak amacıyla böyle bir dernek kurduklarını belirterek, derneğe sadece Erzurumular'ın değil tüm Hendekliler'in üye olmasını beklediklerini söyledi.
Sakarya Erzurumlular Derneği Başkanı Mükerrem Koç'ta Hendek'te açılan şubeyle Sakarya'daki şube sayısının 5'e çıktığını belirterek, “Hedefimiz Sakarya'nın tüm ilçelerinde şube açarak Dadaş kültürünü, oyunlarını, yemeklerini, türkülerini kısaca Erzurum'u Sakarya'yla özdeşleştirmek. Ayrımcılığı değil birleşmeyi hedefleyerek kurduğumuz derneğimizin Sakarya'ya ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Hendek Belediye Başkanı Ali İnci ise  Hendek'in kültürel mozaiğinde Erzurumlular'ında yerini aldığını belirterek, “İlçemizdeki Abaza, Gürcü, Türk, Karadeniz gibi kültürel zenginliği taşımaktan onur duyuyoruz. Bu zenginliği Bayraktepe'de kurduğumuz Hendek Kültürevi'nde ebedileştirmeye çalışıyoruz. İlçemizdeki bu kardeşliğin uzun yıllar sürmesi temennisiyle hayırlı olsun diyorum” diye konuştu.

Daha sonra Erzurum Halk Oyunları ekibi küçük bir gösteri sundular. Hayırlı olsun dilekleriyle ve dualarla açılan derneğin şu anda 250 üyesi bulunuyor. Açılışa katılan vatandaşlar çalan davul zurna eşliğinde halay çektiler.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]