Hendek Belediyesi'nden Soma'ya ekonomik destek

Manisa Soma’ya giderek ailelere başsağlığı dileyen, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ziyaretine katılan ve Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, TÜRK-İŞ Başkanı Ergun Atalay ile görüşen Hendek Belediye Başkanı Ali İnci ve Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli Soma ziyaretlerini değerlendirdiler.

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, acıları paylaşmak için yaptıkları ziyarette,“ Milli bir felaketle karşı karşıyayız. Canlar gitti. Devletimiz arama kurtarma olarak tüm önlemlerini almış durumda. Oraya gittiğimizde gördük ki farklı illerden gelerek bu işi provoke etmek isteyen insanlar var. Bunun bizzat canlı şahidi olduk. Ama yakınlarını kaybeden vatandaşlarımız sağduyulu ve çok metanetliler” dedi.

"Hendek halkı örnek olacak"

Ailelere başsağlığı dilediklerini ve neler yapabilecekleri konusunda bir arayış içerisinde olduklarını söyleyen İnci, “15 yaşında olduğu söylenen ancak 19 yaşında olan Kemal Yıldız’ın ailesine başsağlığı diledik. Hayatını kaybeden madencilerimizin cenazelerine katıldık. Yine Kınık’ta eşini ve evladını kaybeden bir hanım kardeşimizi ziyaret ettik. Bölgeyi yakından tanıdık. Yakınlarını kaybeden ailelere, onların yakınlarına ve aile bireylerine, okuyan çocuklarına burs vererek ekonomik destek olacağız. Bunun detaylarını da önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşacağız. Ülkemizin neresinde bir şey olursa elimizi taşın altına koymaya hazır olduğumuzu daha önce de belirtmiştik. Biz Afyon Dinar’a, Rize Güneysu’ya, Van’a, Diyarbakır’a, Pakistan’a, Somali’ye nasıl yardımcı olduysak buraya da aynı şekilde destek olacağız. Hendek halkı yardımseverliği ile yine örnek olacak “ dedi.

Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli’de Adapazarı Belediyesi olarak ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını belirterek ,“ Soma’da vatandaşlarımızın acılarını paylaştık. Orada bulunan siyasilerle ve yerel yöneticiler ile görüştük. Ne yapabiliriz, nelere ihtiyaç var? Bunları araştırdık. Mutlaka devletimiz her şeyi yapacaktır. Bundan şüphemiz yok. Ama bizde orada ki vatandaşlarımıza destek olmak istiyoruz. Bununla ilgili arkadaşlarımızla görüşüp aldığımız kararı kamuoyuna yapacağız” dedi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]