Hendek Belediyesi Şubat ayı olağan toplantısı yapıldı

Hendek Belediyesi Şubat ayı olağan toplantısı Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü Başkanlığında, Belediye Meclis Salonunda gerçekleşti.

4 Meclis üyesinin mazeret bildirmelerinin oylamaya sunulmasının ardından Gündem maddelerine geçilmeden önce söz alan MHP grup sözcüsü Hüdaverdi Bahadır ilk olarak Güneydoğuda her ne kadar savaş olmasa da bir savaşın içerisindeyiz. O bölgede Şehit düşen Askerlerimizi, Polislerimizi ve Kamu görevlilerimizi rahmetle anıyoruz diyerek sözlerini sonlandırdı.

Gündemde bulunan üç madde tek tek görüşülerek karara bağlandı. Gündemin ilk maddesi olan imar tadilatı ile ilgili 4 adet komisyon raporunun birinci maddesi oy çokluğu ile kabul edilirken, üç madde ise oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin ikinci maddesi, Türk Dünyası Belediyeler Birliğinin Bosna Hersek’te köprü ve Kırgızistan’da cami yapımı ile ilgili yardım talebi görüşülerek oy birliği ile bir sonraki toplantıda görüşülmek üzere iade kararı alındı.

Gündemin son maddesi olan Estetik Kurulu üye sayısının 5’ten 7’ye çıkarılması kararı da 5’de kalmak üzere oy birliği ile kabul edildi.

Oylamalar sonrasında gündem dışı söz alan MHP Meclis üyesi Av. Ahmet Ay, Türk Dünyası Belediyeler Birliğinin Bosna Hersek’te köprü ve Kırgızistan’da cami yapımı ile ilgili yardım talebi ile ilgili bir önerisi olduğunu dile getirerek, bizler Meclis üyeleri olarak oturum haklarımızı, Belediye Başkanımız ve Başkan Yardımcılarımız da maaşlarını oraya devretsinler. Bu şekilde Hendek Belediyesinin herhangi bir zararı oluşmayacağını düşünüyorum diyerek öneride bulundu. Öneriye sıcak bakan Hendek Belediye başkanı İrfan Püsküllü öneriye olabilir neden olmasın diyerek cevap verdi.

MHP Grup Sözcüsü Hüdaverdi Bahadır gündem dışı söz alarak yaptığı konuşmasında “ Türkiye’mizde malum bir savaşın eşiğinde olduğumuz aşikardır, o bölgede şehit düşen askerlerimiz, polis ve kamu görevlilerimize Allahtan rahmet diliyoruz. Basından takip ettiğimiz gibi ilçemizde yapılması planlanan turizm alanı Dikmen Tepe Kayak Merkezi takip eden belediye başkanına teşekkür ederiz ve böyle oluşumlarda Hendek’imizin yararına olan her platformda yardıma hazırız. Geçen günlerde takriben bir hafta önce Hendek Akova mahallesi D-100 Karayolunda kaza olmuştur. Bu kazada bir vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Edindiğimiz bilgiye göre aynı yerde 15. Kaza 5 ölümcül sonuçlanmıştır. Ölenlere rahmet diliyorum. Bu kavşağın yerinin değişmesi ile ilgili Akova mahallesinde serdar otel yanından Servetiye caddesine bağlanan kavşakta yapılması gerektiğini düşünüyoruz çünkü mahallenin giriş çıkışı Tırcılar Kooperatifi ve inşaat malzeme depoları o bölgede olduğu için bu kavşağın orda olması gerektiğini düşünüyoruz. Sizlerden de bu işle ilgili duyarlılık bekliyoruz. Gündemin 2.Maddesin de belirttiğimiz Türk Dünya Belediyeler Birliği’nin yardım talebi – biz cami ve köprülere yardım yapılmasına karşı hiçbir şekilde itirazımız yoktur ancak mağlumumuz 20 aydır, takip ettiğimiz Çamlıca- Puna mahalle köprüleri aynı zamanda Hendek te yapımı devam eden Rasimpaşa camisi var, eğer yardımı olacaksa Belediye olarak biz bunları yapalım. Türk Dünyası Belediyeler Birliği’ni de Belediyeler öncülüğün de bir kampanya yapalım. Kampanyaya şahsım adına ilk katkıyı yapacağım.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]