Hendek Belediyesi şehit ve gazi ailelerine iftar verdi

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci tarafından, Sakarya genelindeki şehit ve gazi ailelerine Hendek Bayraktepe Tesisleri’nde iftar yemeği verildi.

Yemek öncesi Kuran-ı Kerim Okuma Yarışması\'nda Türkiye ikincisi olan Recep Karayel, Kuran-ı Kerim okudu ardından ilahiler okundu.

Bayraktepe’de verilen iftara, Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Hendek Jandarma Garnizon Komutan Vekili Üsteğmen Burak Çelik, Sakarya Şehit Aileleri Derneği Başkanı Niyazi Borinli, Hendek Müftüsü Abdurrahman Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan ile şehit ve gazi aileleri katıldı. Başkan İnci, masaları gezerek misafirlerle tek tek ilgilendi. Yemeğin ardından ilçe müftüsü Abdurrahman Şahin dua etti.
İftar sonrası bir konuşma yapan, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, “Şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Şehitlerimiz olmasaydı bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu güçte olmazdı. Ülkemizin refah ve huzuru, şehitlerimizin ve gazilerimizin mücadelesi üzerinedir. Dünyanın değişik yerlerinde aynı şekilde şehit olan kardeşlerimizi, Gazze’de, Filistin’de şehit olan kardeşlerimizi rahmetle anıyorum. Oradaki gazilerimize de Allah şifalar versin. İlçemizde de şehitlerimiz var, ağlayan annelerimiz var, inşallah bir daha şehidimiz olmaz, analarımız ağlamaz. Biz Hendek’te temsili bir şehitlik anıtı yaptık. Sakarya genelindeki tüm şehitlerimizin isimlerini orada görebilirsiniz. Analar, babalar çocuklarının isimlerini gördükçe mutlu oluyorlar ve bizler de sizlerle bir arada olmaktan mutluyuz. Ülkemizin refahı ve huzuru için canlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle anıyorum” dedi.

Kaymakam Mustafa Ayhan da konuşmasında, “Şehit ve gazilerimiz bu memleketin vazgeçilmez unsurları, bizler için bu vatanın bekası için canlarını seve seve veren şehitlerimizin yerleri bizler için sonsuzdur. Sizlerin ihtiyaç ve sıkıntıları bizlerin sıkıntılarıdır, bunu böyle bilmenizi arzu ediyoruz. Bu organizasyonu her yıl düzenleyen belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Bu şehitlerimize, gazilerimize ve yakınlarına verilen değerin bir ölçüsüdür” şeklinde konuştu.

Sakarya Şehit Aileleri Derneği Başkanı Niyazi Borinli de, Başkan İnci’ye kendilerini Bayraktepe’de güzel bir ortamda bir araya getirdiği ve her yıl Ramazan ayında kendilerini unutmayarak davet ettiği için teşekkür etti. Program sonunda misafirlere şerbet ikram edildi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]