Hemşire eşine rapor vermeyen doktoru darp etti

Sakarya\'da bir kişinin, ehliyet alacak olan hemşire eşine bölge dışı hasta kapsamında olduğu gerekçesiyle sağlık raporu vermediği ileri sürülen aile hekimine boğazını sıkıp tehdit ederek şiddet uyguladığı öne sürüldü.

Ehliyet için gerekli olan sağlık raporunu almak için Tekeler Aile Sağlığı Merkezi\'ne gelen bir hemşire, aile hekiminin gezici sağlık hizmetinde olması nedeniyle merkezde görev yapan bir başka doktor İ.A.\'ya başvurdu. İddiaya göre, doktor İ.A., aile hekimlerinin gezici sağlık hizmetinde bulunduğunu, aile hekimliği mevzuatı gereği bölge dışı hasta kapsamında olduğunu ve acil haller dışında muayene yapamayacağını belirterek kadının rapor talebini geri çevirdi. Bunun üzerine hemşirenin eşi E.S. ile doktor İ.A. arasında tartışma çıktı. Tartışmada E.S\'nin \'bu doktorları boşa öldürmüyorlar\' şeklinde ifade kullandığı, duvara sıkıştırdığı doktorun boğazını sıktığı ileri sürüldü. Doktor İ.A., kendisini tehdit ederek şiddet uyguladığını öne sürdüğü E.S.\'den şikayetçi oldu.

Aile hekimine yönelik şiddet kınandı

Sakarya Aile Hekimleri Derneği Başkanı Fırat Karadeniz, aile hekimine yönelik şiddeti kınadı. Hastalık durumu olmayan kişilerin kayıtlı olduğu aile hekiminden hizmet almak durumunda olduğunu kaydeden Karadeniz; "Yönetmelik böyle. Kişi, aile hekiminin hangi saatlerde hizmet verdiğini bilmek durumunda." dedi.

Karadeniz, hekime yönelik şiddetin bir sağlık çalışanının eşinden gelmesinin kendilerini daha çok üzdüğünü ifade etti.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]