'Helal Gıda, Sağlıklı Yaşam' paneli AKM'de gerçekleşecek

Sakarya Agah Sosyal Gelişim Derneği, uzman ve akademisyenlerin katılımıyla ‘Helal Gıda, Sağlıklı Yaşam’ paneli gerçekleştiriyor.

‘Helal Gıda, Sağlıklı Yaşam’ paneli, 26 Aralık 2015 Cumartesi akşamı saat 19.30'da AKM’de gerçekleştirilecek. Oturum başkanlığını Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Mustafa Altındiş’in yapacağı panelde, sırası ile yine aynı fakülteden Doç. Dr. Ertuğrul Güçlü “Temiz Beslenmeden Ne Anlıyoruz”, Yrd. Doç. Dr. Hayrullah Yazar “Gıdalar Kimyamızı Bozar mı?”, Prof. Dr. Mustafa Kösem “Gıda Kanserin Neresinde?”, konulu sunular yapacak. İlahiyatçı ve eğitimci, İrfan Aydemir ise “Kur’an Işığında, Beslenmenin İnsan Davranışlarına Etkisi” başlıklı konuşmalarını gerçekleştirecek.

Panelde sırasıyla “Gıda ve Hijyen” başlığı altında; gıdaları kirleten unsurlar, mutfak hijyeni, gıda zehirlenmeleri ve korunma yolları ve güvenli gıdaya ulaşım, “Gıdalar ve kimyamız” oturumunda; insan biyokimyasının önemi, beslenme ve fiziksel aktivite ilişkisi, gıdaların hayatımızı ve kişiliğimizi nasıl etkilediği, doğal ve fıtrata uygun beslenme, “Gıda ve kanser” konusunda; kanserin sıklığındaki artış ve buna yol açan nedenler ile kanser gelişiminde gıdanın etkisi, üretimden tüketime kadarki aşamalarda gıdaların nasıl kanserojen özellikler kazanabildiği, yanlış beslenmenin kansere yol açıcı etkileri ve kanserden koruyucu beslenmenin önemine temas edilecek.

Panelin son oturumunda ise “İslam, gıda ve insan” başlıklı konuşmada; Helal ve temiz olanla beslenmek; sağlıklı yaşamak, sağlıklı ve zinde olmak, akıl, beden, ruh ve nesil sağlığının korunması için yapılması gerekenlere temas edilecek.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]