HDP binasını yakmışlardı. O sanık için ne rapor verildi?

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sakarya şubesinin kapısını benzin dökerek yaktığı iddia edilen iki şahsın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi. Hastaneye sevk edilen sanıklardan biri hakkında cezai ehliyetinin tam olduğuna dair rapor verildi.

Kavaklar Caddesi'nde bulunan HDP binasının kapısı 21 Aralık 2014 günü iki şahıs tarafından yakılarak zarar verilmişti. Şahıslar güvenlik kameralarından tespit edilerek yapılan operasyonla yakalanmıştı. Sakarya 4. Asliye Ceza Mahkemesi, iki sanık hakkında açılan dava dosyasını Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne göndermişti. 

Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleşen davanın duruşmasına bugün devam edildi. "Siyasi partilerin kullanımında olan bina, tesis veya eşyaya zarar verme” suçundan tutuksuz yargılanan iki sanık, duruşmaya katılmadı. Tarafların avukatlarının katıldığı duruşmada, bir önceki celsede sanık E.Ç.’nin panik atak ve kişilik bozukluğu rahatsızlığı iddialarına ilişkin

Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden rapor alınmasına karar verilmişti. Yapılan tetkikler sonucunda hastane, sanığın cezai ehliyetinin tam olduğu yönünde rapor verdi.

Mahkeme heyeti, raporu incelemek üzere ve müştekilerin şikayetlerinin dinlemesi için davayı ileri ki bir tarihe erteledi.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]