Hayvanlarda Kanser Oranı Yükseliyor

Yaşadığımız çevreyi paylaştığımız, evde, bahçede beslediğimiz kedi ve de köpeklerde artık ölüm nedenlerinin başında maalesef kanser önemli bir yer almaktadır.

Yurt dışı araştırmalarına baktığımızda bu oran ölüm nedenleri arasında % 50’ye varmaktadır. Bu oran maalesef çok yüksektir. Kanserlerin nedenlerine baktığımızda; beslenme,çevre,genetik vb. faktörler yol almaktadır. Bunların ilk ikisinde insan faktörünün çok önemli bir rolü vardır. İnsanoğlu bindiği dalı kesmektedir. Gerek gıdalara gerekse çevreye verdiği her türlü kimyasal,radyasyon vb. kirlenmeler çevreyi yok ederken aslında insan hem kendisini hem de tüm canlıları yok etmeye başlamıştır. Artık buna dur demenin zamanı geldi geçiyor. 21. Yüzyılda yaşayan tüm insanlık doğaya ve de yaşadığımız çevreye çok duyarlı olmak zorundayız. Bu hem insan nesli için hem de yaşadığımız çevreyi paylaştığımız diğer canlılar içinde geçerlidir.

Yukarıda resmini paylaştığımız köpek isminin açıklanmasını istemeyen sapanca bölgesinde oturan bir vatandaşımızın köpeği ayağındaki tümör operasyonla uzaklaştırdık. On gün sonra sağlığına kavuşacak. Hayatını son derece zorlaştıran ayağında deri ve de kaslarına yerleşen tümör bundan sonra eski sağlıklı günlerine tekrar dönecek.

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]