Hayvancılık ve Halk Sağlığı Masaya Yatırıldı

Sakarya Tarım İl Müdürlüğü'nde hayvan hastalıkları ve zararlıları ile mücadele çalışmalarıyla ilgili toplantı düzenlendi.

Tarım İl Müdürü Abdurrahman Çakar'ın başkanlık yaptığı toplantıya ilçe tarım müdürleri ve veteriner hekimler katıldı. Tarım İl Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıda, 2008 yılına ait çalışmaları değerlendirilerek, 2009 yılında hayvan hastalıkları ve zararlılarına karşı mücadelede gerçekleştirilmesi planlanan programlar görüşüldü. Toplantıda şap, koyun-keçi vebası, mavidil, kuduz, kene kuş gribi, koyun-sığır brucellozu, şarbon, ruam (mankafa), koyun-keçi çiçeği vb. hastalıkların durumu değerlendirilerek, alınacak önlemler kararlaştırıldı.

Tarım İl Müdürü Abdurrahman Çakar ruhsatlandırma çalışmalarının öneminden de bahsederek, ruhsatlandırma çalışmalarında amaçlarının, hayvancılık işletmelerinin asgari teknik, hijyenik şartlara uygun olarak kurulmasını, orta ve büyük ölçekli ekonomik hayvancılık işletmelerinin yaygınlaştırılmasını ve bu işletmelerin verimli çalışmasını, hayvan sağlığı ve halk sağlığının korumak amacıyla hayvansal gıda güvenliğini sağlamak olduğunu belirtti. 

Çakar, vatandaşların yeni kuracakları ve kurulu bulunan hayvancılık işletmeleri ile ilgili 9 Ağustos 2006 tarihinde yayınlanan yönetmelik uyarınca Tarım İl ve İlçe Müdürlüklerine başvurmaları gerektiğini söyledi.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]