Hayvan Hırsızları, Çaldıkları İneği Sopalarla Dövdü

Adapazarı'nda çaldıkları ineği sopalarla döven iki hayvan hırsızı, besiciler tarafından fark edilince kaçtı. Ağzından ve vücudundan kanlar akan ineğin durumu polis ve vatandaşların içini sızlattı.

Çerçiler köyünde besihaneleri bulunan Bülent Duman, gece 03.30 sularında ahırın alarmının çalması üzerine arkadaşlarıyla birlikte hayvanları kontrole gitti. Ahırda her hangi bir sorunla karşılaşmayan Duman ve arkadaşları, evlerine dönerken Güneşler Mahallesi Zirai Aletler Sanayi Sitesi yakınında çevre yolu üzerinde iki kişinin bir ineği zorla götürdüğünü fark etti.

Otomobili durduran Duman ve arkadaşları, iki şüpheliye ineğin kime ait olduğunu sordu. Bu sırada paniğe kapılan iki zanlı, sisli havada hayvanı bırakıp kaçtı. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, Duman ve arkadaşlarının verdiği eşkaller doğrultusunda kaçan zanlıları yakalamak için çalışma başlattı. Yapılan tüm aramalara rağmen kaçan iki hayvan hırsızı bulunamadı.

Hırsızların ahırdan çıkardıktan sonra gitmekte direnen hayvanı sopalarla dövdüğü belirlendi. Polis tarafından yakındaki bir hurda deposuna götürülmek istenen ağzı ve vücudu kanlar içinde olan inek bitkin düşerek yere yığıldı. Kovalarla su verilen ve bir süre dinlendirilen inek, sahibi tespit edilene kadar yed-i emin olarak hurda deposuna bırakıldı.

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülen görgü tanıkları, hayvan hırsızlarından birini fotoğrafından teşhis etti. Hırsızlık zanlısı İ.Y.'nin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Görgü tanıklarının arkadaşı Bülent Duman, ahırlarını kontrol ettikten sonra evlerine dönerken hayvan hırsızlarını fark ettiklerini belirterek, "Gece ahırımızda alarm çalınca hayvanları kontrole gittik. Ahırda kimseyi bulamadık. Eve dönerken iki kişinin bir ineği götürdüğünü gördük. Durdurup sorduk. İlk önce 'hayvan bizim' dediler. Polise haber verelim deyince hayvanı bırakıp kaçtılar. Hayvanı çalarken zorlamışlar. Fena şekilde dövmüşler. Hayvanın durumu iyi değil. İnşallah ölmez." dedi.

Öte yandan, sabah saatlerinde çalınan ineğin sahibi de ortaya çıktı.

İstiklal Polis Merkezi'ne müracaat eden Ahmet Taçkın, polislerden ineğinin bulunduğunu öğrendi.

Taçkın, polis ekipleriyle birlikte depoya giderek ineği teslim aldı.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]