Haydi Bir İlmek de Siz Atın!

Sakaryalı bayanlar, Katre Kadın Emeği Derneği tarafından başlatılan "Bir İlmek De Sen At! 'Emek Yolu' projesi kapsamında ilk kez Çark Mesire’de bir araya geldi.

Türkiye’nin birçok yerine hızla yayılan, 19 Mayıs’a kadar sürecek olan, aynı şekilde Sakarya Radyo ve Televizyoncular Derneği (RATED), ÇARK MESİRE ve www.yaşayansakarya.net sitelerinin katkılarıyla daha da geniş bir alana yayılması için çaba sarfedilen “Emek Yolu” projesi kapsamında toplanan bayanlar, Şaban Mergül tarafından projenin detayları hakkında bilgilendirildi.

Projeye www.yaşayansakarya.net adına destek veren Şaban Mergül, “Emek Yolu” projesi kapsamında örülen örgüler tamamlandığında hem Türkiye’de bir rekor kırılmış olacağını, hem de bu örgülerin uc uca eklenerek “Çocuklar Üşümesin” projesi kapsamında battaniye yapılmak üzere ilgililere teslim edileceğini açıklarken, projeye destek vermek isteyen bayanların, her Çarşamba ve Pazar günleri saat 13.00’ten itibaren Çark Mesire’de bir araya gelmesi kararlaştırıldı.

Mergül, Sakaryalı bayanlara seslenerek, “Her Çarşamba ve Pazar günleri Çark Mesire’de bir araya gelin, hem örün, hem eğlenin, hem de rekor kırın” derken, projeye destek verecek bayanların sayısının her geçen gün daha da artacağına inandığını söyledi.

Öte yandan Çark Mesire’de haftada iki kez gerçekleştirilecek olan bu toplantıların ileriki süreçlerde müzik, eğlence ve çeşitli yarışmalarla renklendirileceği ve çeşitli firmaların sponsorluğunda sürprizlere yer verileceği kaydedilirken, projenin mimarı olan Katre Kadın Emeği Derneği başkan ve yöneticilerinin de ileriki tarihlerde Sakarya’ya geleceği açıklandı.

Haber Hülya Sürücü

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]