Hayata Tutunabilmesi İçin Son Umudu: Kök Hücre

Sakarya'da Multipl Skleroz (MS) hastalığına yakalanan Hüsmen Öğütlü(37), 'kök hücre' nakliyle yeniden ayağa kalkmayı umut ediyor.

Adapazarı ilçesi Alandüzü Mahallesi'nde yaşayan Öğütlü, 2004 yılında MS hastalığına yakalandı. Hızlı bir şekilde durumu kötüleşen genç adam bir süre sonra kendini tekerlekli sandalyede buldu. Sol kolu dışında vücudunu hareket ettiremeyen Öğütlü'yü 13 yıllık eşi de hastalığı ilerleyince çocuğuyla birlikte terk etti. Her geçen gün durumu kötüleşen Öğütlü, yeni doğan bebeklerin göbek kordonundan alınan kandan elde edilen kök hücrelerle tedavi olmanın hayalini kuruyor. Kordon kanından alınan kök hücrenin iyileştirici özelliğine inanan Öğütlü, maddi durumu olmadığı için 'kök hücre' tedavisine başvuramıyor.

Yeni Bir Hayat Kuracağım

Öğütlü, CİHAN muhabirine yaptığı açıklamada, 5 yıl önce bir grip ve nezle gibi başlayan hastalığın kısa sürede kendisini tekerlekli sandalyeye kadar düşürdüğünü söyledi. Hastalığı nedeniyle eşini, oğlunu ve işini kaybettiğini vurgulayan Öğütlü, ayağa kalkıp kendisine yeni bir hayat kurmayı arzuladığını belirtti. Hep ayağa kalkmayı hayal ettiğini ifade eden Öğütlü, şunları söyledi: "Hastalığım giderek kötüleşiyor. Sol kolum dışında hiçbir yerimi oynatamıyorum. Tüm ihtiyaçlarımı yaşlı annem ve ağabeylerim sayesinde giderebiliyorum. Hastalığımın tıpta tedavisinin olmadığı söyleniyor. ABD'de bir doktorun yaptığı kök hücre naklinin yüzde 80 oranında başarı sağladığını duydum. Almanya'da 'kök hücre' nakliyle hastalığın tedavi edildiğini öğrendik. Tek ümidim kök hücre nakli olmak. Bundan faydalanmak için elimden tutulmasını istiyorum. Ben yaşamak ve yeni bir hayat kurmak istiyorum. Eğer ayağa kalkabilirsem oğlumla kendime yeni bir hayat kuracağım." dedi.
Safiye Soyman'dan Destek İstedi

Kısıtlı imkanlar nedeniyle tedavi yöntemlerine ulaşmakta güçlük çektiklerini ifade eden Öğütlü, oğlu kendisi gibi MS hastası olan Türk sanat müziği sanatçısı Safiye Soyman'dan tedavi yöntemleri konusunda yardım istedi.

Sanatçıdan kendisine yardım eli uzatmasını isteyen Öğütlü, şunları söyledi: "Safiye Soyman'da oğlu için mücadele veriyor. Kendi oğluna yaptırdığı tedavi yöntemlerini bize ulaştırabilirse, elimizden tutabilirse iyi olur. Bizimki derdi bulunmayan bir hastalık. İmkanımız olmadığı için yeni tedavi yöntemlerini duyamıyoruz. Günden güne eriyorum. Kendisi tedavi imkanlarını yöntemlerini bize duyurursa seviniriz."

Kardeşi Günden Güne Gözünün Önünde Eriyor

Evli çocuk sahibi olan kardeşinin 5 yılda amansız hastalık nedeniyle hayattan koptuğunu dile getiren Osman Öğütlü, kardeşinin günden güne gözlerinin önünde eridiğini vurguladı. Kardeşinin hastalığına bir çare aradıklarını anlatan Öğütlü, şöyle konuştu: "Kendi ayaklarının üzerinde duran kardeşim artık birine bağımlı hale geldi. İhtiyaçlarını gideremiyor. Bizler yardımcı oluyoruz. Eşi, oğlunu da alarak terk etti. Kendisi hayattan koptu. Yalnız bırakmamaya gayret ediyoruz. Ama yetersiziz, bütçemiz kısıtlı. Gözümüzün önünde eriyor. Günden güne erimesine gözümüz razı değil. Hastalığına bir çare arıyoruz."

Oğlunun bir an önce sağlığına kavuşması için her gün dua ettiğini söyleyen Hatice Öğütlü, "Oğlum bir an önce sağlığına kavuşsun. Ayakta dursun. Kendi ihtiyacını görsün. Başka bir şey istemiyorum. Allah yardımcımız olsun." diye konuştu.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]