"Hayata Birlikte Tutunuyoruz" Projesi hazırlanıyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, engelli bireylerin öz bakım becerilerini geliştirecek yeni bir proje hazırladıklarını bildirildi.

Yüce, yaptığı yazılı açıklamada, "Hayata Tutunuyorum" Projesi\'nin engelli vatandaşların öz bakım becerilerini geliştirmesini, anne, baba ve diğer kişilere bağımlılıklarını ortadan kaldırmayı hedeflediğini belirtti.

Engellilere yönelik hazırlanan eğitim programlarının, daha etkili uygulanabilmesinde aile eğitiminin büyük önem taşıdığını vurgulayan Yüce, "Bu nedenle ailelerimizin engelli çocuklarına yönelik verilecek eğitimsel karar ve etkinliklerde daha fazla söz sahibi olabilmeleri gerekmektedir. 16 hafta sürecek eğitim çalışmaları kapsamında, 7 seminer gerçekleştireceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Yüce, eğitimlere ara vermeden katılan ailelere sertifika verileceğini kaydederek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Yarın, Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Ahmet Fidan\'ın konuşmacı olarak katılacağı \'Özbakım ve Ev İçi Becerilerinin Önemi ve Bu Becerilerin Kazandırılmasında Ailenin Yeri\' konulu seminerle projede çalışmalarımızı başlatıyoruz. SGM Konferans Salonu\'nda saat 13.30\'da başlayacak programa, tüm ailelerimizi davet ediyoruz. Projeyle ilgili ayrıntılı bilgi almak isteyen hemşehrilerimiz 444 40 54 (dahili: 3787) numarasını arayabilirler."

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]