Havai fişek fabrikasında patlama

Sakarya\'nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında patlama meydana geldi. İtfaiye ekipleri, çıkan yangına müdahale ediyor. Çevre köylerden de duyulan patlamada ilk belirlemelere göre 2 kişinin yaralandığı belirtiliyor. Yaralılar, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

Patlama, Yukarıçalıca Mahallesi\'nde bulunan Büyük Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası\'nda meydana geldi. İhbar üzerine fabrikaya itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. İlk bilgilere göre yaralanan 2 kişi, ambulanslarla Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Toyotasa Acil Yardım Hastanesi\'ne kaldırıldı. İtfaiye ekipleri, imalat bölümünde yangın çıktığını, patlamaların yer yer devam ettiğini belirterek, takviye ekipler istedi.

Fabrikanın Genel Müdürü Yaşar Coşkun, fabrikada pazar günü olması sebebiyle çalışanların bulunmadığını ifade ederek, "Patlamayı haber aldım. Yoldayım. Bugün çalışma yok. Sadece bir inşaat işi vardı. Beton dökülüyordu." dedi.

Hendek ilçesinde faaliyet gösteren fabrikada meydana gelen patlamada kaybolan işçinin cesedine ulaşıldı.
Hayatını kaybeden işçinin hamile eşinin yakın zamanda doğum yapacağı bildirildi.

Sakarya\'nın Hendek ilçesinde faaliyet gösteren havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamada kaybolan işçinin cesedine ulaşıldı.

Alınan bilgiye göre, Yukarı Çalıca Mahallesi\'ndeki fabrikanın imalathane bölümünde henüz belirlenemeyen nedenle meydana gelen patlamanın ardından kendisinden haber alınamayan Yılmaz Şapoğlu için arama çalışması başlatıldı.

İmalathanenin enkazında ve çevresinde arama yapan itfaiye ekipleri ve fabrika görevlileri, Şapoğlu\'nun cansız bedenini beton yığınının altında buldu.

Şapoğlu\'nun 3 çocuk sahibi olduğu, hamile eşinin yakın zamanda doğum yapacağı öğrenildi.

Yukarı Çalıca Mahallesi\'ndeki fabrikanın imalathane bölümünde henüz belirlenemeyen nedenle patlama meydana gelmiş, özel güvenlik görevlisi Beytullah Tercan yaralanmış, fabrika işçisi Şapoğlu kaybolmuştu.

Sakarya’nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamada hayatını kaybeden Yılmaz Şapoğlu, Hendek’te gözyaşları içinde toprağa verildi.

Yılmaz Şapoğlu (38), dün akşam saatlerinde Hendek ilçesi Yukarı Çalıca Mahallesi’nde bulunan Büyük Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası’nda meydana gelen patlamada hayatını kaybetmişti.

Pazar günü olması nedeniyle mesai yapılmayan fabrikada oluşan arızaları gidermek için fabrikaya gelen Yılmaz Şapoğlu demir kesmeye başladı. Fabrikanın şantiye işleriyle uğraşan Şapoğlu demir kestiği sırada kıvılcımların etraftaki havai fişek malzemelerine sıçraması sonucu büyük bir patlama meydana gelerek, yangın çıkmıştı. Yaşanan patlamada enkaz altında kalan Yılmaz Şapoğlu hayatını kaybederken, 1 güvenlik görevlisi de yaralanmıştı. Patlamada hayatını kaybeden işçinin Şapoğlu’nun cenazesi, sabah saatlerinde İstanbul Adli Tıp kurumundan Hendek Yenimahalle’de bulunan evine getirildi. İkindi namazına müteakip Hendek Büyük Camii de kılınan cenaze namazına Hendek Belediye Başkanı Ali İnci ve çok sayıda sevenleri katıldı. Namaz öncesi Yılmaz Şapoğlu’nun kardeşleri İbrahim ve İsmail Şapoğlu, camide taziyeleri kabul ederken, hayatını kaybeden Şapoğlu kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları içerisinde Hendek Şehir Aile Mezarlığı’na defnedildi.

Öte yandan, patlamada hayatını kaybeden Yılmaz Şapoğlu’nun 3 çocuk babası olduğu ve eşinin 20 gün sonra bir kız çocuğu hayata getireceği öğrenildi.

Sakarya'nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında 1 kişinin ölümü, 2 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan patlama güvenlik kameralarına yansıdı. Kameranın kaydettiği görüntülerde işçinin oluk için beton ve demiri kestiği sırada kıvılcımların çıktığı ve ardından patlamanın yaşandığı görülüyor.

Fabrika yetkilileri, ölen işçinin kendisine müsaade edilmeyen imalathane bölümünde uyarıları dikkate almayıp kesme işi yapması sonucu patlamanın meydana geldiğini savundu.

Yukarıçalıca Mahallesi'nde bulunan Büyük Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası'nda dün akşam saatlerinde meydana gelen patlamanın ardından başlatılan soruşturma sürüyor.

Patlamada hayatını kaybeden Yılmaz Şapoğlu'nun cenazesi İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda ki otopsi işlemlerinin ardından ailesi tarafından teslim alındı. Üç çocuk babası olan ve eşi dördüncü çocuğa hamile olan Şapoğlu için ikindi vakti Hendek Merkez Büyük Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.

Patlamada yaralanan güvenlik görevlisi Beytullah T. taburcu edildi. Parke döşeme için kum getirdiği fabrikada ölen işçiye yardım ederken yaralanan Bülent Ç.'nin ise tedavisi devam ediyor.

Diğer yandan patlama sonucu fabrikanın havai fişek imalathanesi ve kazan dairesinde hasar oluştuğu, imalathanenin duvarlarının yıkıldığı görüldü.

Fabrikada ki incelemelerin tamamlanmasının ardından onarım çalışmasına başlandı.

Fabrikanın avukatı Mehmet Mangıroğlu, yaptığı açıklamada, üzücü patlamanın fabrikada üretimin olmadığı pazar günü meydana geldiğini söyledi. Patlamada yaşamını yitiren Şapoğlu'nun fabrikanın parke kaldırım taşlarını yenileme işini yaptığını anlatan Mangıroğlu, şunları söyledi; "

Köy halkından olan ustamız yevmiye usulü pazar günleri fabrikanın kapalı olduğu dönemde fabrikamızın yollarını, parke kaldırım taşlarını yenilemek için çalışırdı. Bakım çalışması için kendisini sigortalı yaptık. Dün bu işler için fabrikaya geliyor. Parke bakım işlerini yaptıktan sonra kendiliğinden fabrika yetkililerinin ve sahiplerinin haberi olmaksızın kendisine müsaade edilmeyen riskli olan yerde oluk işini yapmak istiyor.

Oluğun olacağı kadar yer yapmak için beton ve demirini kesmeye çalışıyor. Kesme sırasında sıçrayan kıvılcım yakında bulunan ham maddelerin bulunduğu yere sıçrıyor ve patlamaya sebebiyet veriyor. Yapılan araştırmalar, adli ve idari tahkikat bunu ortaya koydu" dedi.

Hayatını kaybeden işçinin, yasaklanmasına rağmen işlemi yaptığını ileri süren Mangıroğlu, şunları kaydetti; "Güvenlik görevlisi yapılan çalışmaları kontrol için geldiğinde ölen işçinin orada çalıştığını görünce ikaz ediyor. 'Yapma, etme, bırak' diye yüksek sesle bağırıp sesleniyor. Buna rağmen işleme devam ediyor. Ayrıca yanında bulunan arkadaşı da 'bunu yapmayalım, tehlikeli olur' diye uyarıyor.

İkazlara rağmen işlem yapılması bu müessif hadise meydana gelmiştir. Olayın imalat işiyle ilgisi yok."

"PATLAMA ANI VE ÖLEN İŞÇİNİN SON GÖRÜNTÜSÜ KAMERADA"

Öte yandan patlama anı fabrikanın güvenlik kameralarınca kaydedildi. Görüntülerde fabrika içindeki ki yolun parkelerini döşeyen Yılmaz Şapoğlu'nun daha sonra arkadaşıyla birlikte patlamanın yaşandığı havai fişek imalathanesine gelmesi, makineyle beton ve demirini kestiği esnada kıvılcımların çıkması, güvenlikçinin içeri girdiği esnada patlamanın meydana gelmesi yer alıyor.

Hendek ilçesinde havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamada hayatını kaybeden Yılmaz Şapoğlu'nun hamile eşi Nevin Şapoğlu, bir kız çocuğu dünyaya getirdi.

Sabah saatlerinde Hendek Devlet Hastanesi'ne kaldırılan anne Nevin Şapoğlu, burada dünyaya gelen çocuğuna Zeynep ismini verdi.

Dördüncü kez anne olan Nevin Şapoğlu'nun sağlık durumunun iyi olduğu ve iki gün sonra taburcu edileceği öğrenildi.

Yukarı Çalıca Mahallesi'nde faaliyet gösteren havai fişek fabrikasının imalathane bölümünde, henüz belirlenemeyen nedenle patlama meydana gelmiş, 38 yaşındaki Yılmaz Şapoğlu, beton yığınının altında kalarak hayatını kaybetmiş, özel güvenlik görevlisi Beytullah Tercan ise yaralanmıştı. 

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]