Hatunoğlu'dan Bisiklet Kullanım Projesi

CHP Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cem Hatunoğlu, Sakarya'da bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak için projelerini hayata geçireceğini söyledi.

CHP'li Hatunoğlu, projelerini açıklamaya devam ediyor. Bisiklet kullanımının sağlık açısından iyi olduğunu belirten Hatunoğlu, "Bugün dünyada bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması düşüncesi Avrupa Birliğinin ve Dünya Sağlık Örgütü'nün 'sağlıklı kent kriterleri' arasında yer almaktadır. Ancak şehrimizde olduğu gibi bisiklet kullanımını desteklemek demek sadece boya ile yol çizmek gibi göstermelik kalmayacaktır. Gerçek bir büyükşehir ve model kent yaratma iddiasındaki Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak ben de Sakarya'da bisiklet kullanımının yeniden yaygınlaştırılmasını, yoksullaşmanın veya fakirleşmenin bir sonucu olarak değil, AB şehirleri ayarında modern bir kent yaşantısına şehrimizi kavuşturmak, şehrimize AB standartlarını yakalatmak için söz veriyorum. Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmem halinde bisiklet Sakarya'nın olmazsa olmazlarından birisi haline getirilecektir. Sakarya bisikletin yaygın kullanımı ve bunun teşvik edilmesi için gerekli tüm koşullara sahiptir ve bu konuda Türkiye'ye örnek olacak bir yaşam tarzını yaratmayı kendime vazife biliyorum." dedi.

Sakarya, Bisiklet Kullanımına En Uygun İldir

Hatunoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Sakarya genel olarak düz ve eğimsiz bir şehirdir. Türkiye Bisikletliler Derneği'nin çalışmalarına göre Türkiye'nin bisiklet kullanımına en uygun kentleri olarak belirlenen Sakarya, Konya, Adana, Osmaniye, Düzce illeri arasında da yaygın bisiklet kullanımı için en uygun olan ildir. Sakarya 1.derece deprem kuşağında olan bir şehirdir ve deprem sonrasında ulaşım gerek halk ve gerekse yardım ekipleri için önemli bir sorun olmuştur. Ulaşım ve trafik sorunu Sakarya'nın başta gelen problemlerindendir. Sakarya şehir merkezi ve ilçelerinde ciddi bir park problemi yaşanmaktadır. Şehir henüz tam anlamıyla bir Büyükşehir niteliğine kavuşmamış olup, günlük hayatta şehir merkezinde hemen her yer bisikletle ulaşım mesafesindedir. Yapılan anketlere göre toplumun yüzde 80'i zaten bisiklet kullanımına hazırdır ve Sakarya'da; Vagon fabrikası, Zirai Donatım, Şeker Fabrikası vb. cumhuriyet kurumlarının getirdiği bir bisiklet kültürü vardır. Zaten çevremize baktığımızda da, bu imkansızlıklarda dahi her yerde bisiklet kullanmayı tercih eden oldukça fazla sayıda hemşehrimiz bulunmaktadır."

Hatunoğlu, bisiklet kullanımının birçok faydaları olduğunu söyledi.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]