Hatunoğlu, Gıda Bankacılığı Projesi'ni Hayata Geçirecek

CHP Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cem Hatunoğlu, seçilmesi durumunda Gıda Bankacılığı Projesi'ni hayata geçireceğini belirtti.

CHP'li Hatunoğlu; esnaf, tüccar ve dar gelirliler için önemli kolaylıklar sağlayacak açıklamalarda bulundu. Hatunoğlu, "Daha önce de 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu'nun vergi ve harç tarifelerinin tespitine yönelik 96. maddesine göre; kanunda ismen yazılı 9 adet vergi ve harç tarifesini tespit yetkisinin Bakanlar Kurulu'nda olduğunu, ancak bu 9 adetin dışındaki vergi ve harçların maktu tarifelerini ekonomik kriz dönemi atlatılıncaya ve yaralar sarılıncaya kadar kanunda belirtilen en alt sınıra çekeceğim sözünü vermiştim" dedi.

Hatunoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Şimdi de yeni ve tutabileceğim önemli bir söz daha veriyorum; 5393 sayılı Belediyeler Kanunu'nun belediyelerin görev, yetki ve sorumluluklarını belirleyen 14. maddesi belediyelere 'Gıda Bankacılığı' yapma yetkisi vermiştir. Ben de Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiğimde sadece kanundan aldığım bu yetkiyi uygulamaya sokarak Gıda Bankacılığı yapacağım. Gıda, temizlik, giyecek ve yakacak madde üreticileri ile bunları elinde bulunduran satıcı, esnaf, lokantacı, market, otel vb. hizmet sunanlar, bu mallarından şehirde yaşayan ihtiyaç sahipleri için bağışta bulundukları taktirde, bağışladıkları malların tamamı maliyeti üzerinden gider gösterilip karından düşülecek ve böylece gider gösterilen bu malların tamamı vergi dışı kalacak. Ayrıca bağışlanan bu mallar için katma değer tahakkuk ettirilmeyeceğinden esnaf, tüccar ve hizmet sunanlar bu mallar için KDV ödemekten de yasal olarak muaf tutulacak. Böylece geçim sıkıntısı çeken aileler ve güç durumdaki üniversite öğrencileri gibi gerçek ihtiyaç sahiplerinin, parti propagandası yapılmadan, hiçbir ücret ödemeden ve onurları kırılmadan bir hemşehrilik hakkı olarak ihtiyaç duydukları malları ücretsiz olarak temin etmeleri sağlanmış olacak. Ayrıca bu malların toplanması, depolanması, depodayken bakımı ve dağıtımı da ayrı bir işgücü gerektireceğinden Sakarya için ilave bir istihdam imkanı da sağlanmış olacak."

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]