Hastalar ev ortamında tedavi görüyor

Sakarya’da ruhsal rahatsızlıkları olan 700 hasta, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde oluşturulan ev ortamında tedavi görüyor. 2 yıldır merkezde tedavi ve eğitim gören Murat Şenol ise sempatik tavırlarıyla merkezin neşe kaynağı oluyor.

Ruhsal rahatsızlıkları olan hastalar, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde bulunan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde ev ortamında tedavi görüyor. Gerektiğinde evde takip ve tedavileri de yapılan hastalar, başta aile eğitimi olmak üzere el sanatları, müzik, ve sportif faaliyetler alanlarında kurs görerek, zamanı değerlendiriyor.

Gangnam Style Dansı

Merkezde bulunan Psikiyatri Uzmanı, Psikolog, Sosyal Hizmet Uzmanı, Hemşire, Tıbbi Sekreter, Halk Eğitim Eğitmenlerinden oluşan ekip ise hastalara yeniden umut olma noktasında fedakarca hizmet veriyor. Resim ve Müzik başta olmak üzere el becerileri noktasında öğreticilerden eğitim alan hastalar, haftada bir gün merkezde düzenlenen gecede hünerlerini sergileme fırsatı buluyor. 2 yıldır merkezde tedavi gören Murat Şenol isimli hasta ise söylediği şarkılar ve yaptığı Gangnam Style dansı ile merkezin neşe kaynağı.

Zamanın önemi

Hastaların merkezde geçirdikleri süre içerisinde zamanın önemini kavramasının sağlandığını ifade eden Eğitmen Ali Ulvi Koca, Belli kuralları dikta etmenin hiçbir anlamı olmadığı kanısındayız. Sadece edindikleri bu alışkanlıkları ilişkilerimiz içerisinde yürüttükleri müddetçe işlevleri de çok rahat yürümekte. Burada bir notla değerlendirme söz konusu değil. Sadece boşta geçen zamanla burada geçen zamanı karşılaştırdıklarında bu zamanın önemini kavramaları bizim için ve onlar için yeterli” dedi.

700 hasta tedavi görüyor

Merkezi ziyaret ederek tedavi gören hastalarla tek tek ilgilenen Sakarya Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Doç. Dr. Hasan Sağlam, “Merkezimiz çevresiyle binasıyla Türkiye’de çok iyi örneklerden bir tanesidir. Burada yaklaşık 700 civarında hastamız var. Hastalarımız bir anlamda burada rehabilite ediliyor. Bir yandan tıbbi tedavi gören hastalarımız bir yandan da hayatın içinde tutuluyor” diye konuştu.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]