Hasan Fehmi Paşa Camii restorasyonu tamamlandı

Sapanca’nın iç ortamında sergilenen işçiliği bakımından en değerli eserlerinden biri olan Mahmudiye Hasan Fehmi Paşa Camii restorasyonu, Sapanca Belediyesi’nin restorasyon işçiliği organizasyonu ve çevre düzenlemesinin yapılması gibi önemli katkılarıyla tamamlandı.
 
1885 yılında Osmanlı vezirlerinden Hasan Fehmi Paşa tarafından yaptırılan ve aynı adla anılan cami, Sapanca’da korunması gereken ilk yerlerden biri olması nedeniyle Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu’nun yetki kapsamındaki eserler arasında bulunuyor.

Cami restorasyonu konusunda Sapanca Belediyesi’nin Mahmudiye Muhtarlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Ak Parti Sakarya Milletvekili Mustafa İsen koordinasyonunun sağlanmasıyla restorasyonun tamamlandığını belirten Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer, Hasan Fehmi Paşa Camii’ nin restorasyonu konusunda katkıda bulunan tüm yetkililere teşekkür etti. Ecdadımızın ilçemize kazandırdığı ve koruma kapsamında olan tüm eserler için Sapanca Belediyesi’ nin daima çalışmalar içinde olacağını ifade den Başkan Yılmazer, bu yöndeki çalışmaların ilçe genelinde düzenli aralıklarla süreceğini sözlerine ekledi.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]