Hanımlardan muhteşem sergi

Adapazarı Halk Eğitim Merkezi ve Sakarya Trabzonlular Derneği işbirliğinde gerçekleştirilen El Sanatları Kursları\'nın "Yıl Sonu Sergisi" düzenlenen programla açıldı.

Sergi açılışına Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet Akyüz, Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ziya Cevherli, Adapazarı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yalçın Cincorop, Sakarya Trabzonlular Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman ÇAKAR, Türk Kadınlar Birliği Sakarya Şube Başkanı Tevhide Yağan, Karaman İlköğretim Okulu Müdürü Mansur Demir, Sakarya Trabzonlular Derneği eski dönem Başkanı Ahmet Tufan Demircioğlu, Halk Eğitim Merkezi yöneticileri, Adapazarı Halk Eğitim Merkezi Öğretmenleri, Dernek üyeleri ve davetliler katıldı.

Hanımlara tebrik


Açılışta bir konuşma yapan Sakarya Trabzonlular Derneği Başkanı Abdurrahman ÇAKAR, geçmişte biçki dikiş kursları ile el becerileri artırılırken, günümüzde Halk Eğitim Merkezleri sayesinde kursiyerlerin birer meslek sahibi olduklarını belirtti.

Çakar, "2013 – 2014 yılı dönemi Adapazarı Halk Eğitim Merkeziyle yaptığımız iş birliği neticesinde Yaklaşık 100 kursiyerimizin el işi sergisini bugün büyük bir mutlulukla açmış bulunmaktayız. Öncelikle bu güzel işleri çıkaran hanımlarımızı emeklerinden dolayı tebrik ediyorum. Hanımlarımız bu dönemde derneğimize gelerek iğne oyası, çiçek, modelistlik –stilistlik dersleri alarak kurs dönemlerini tamamladılar. Cuma gününe kadar dernek binamızda sergimizi gezmeniz mümkün" dedi.

Ev ekonomisine katkı


Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yalçın Cincorop ise konuşmasında eğitim öğretim yılı başından itibaren her alanda çok sayıda kurs açtıklarını, birçok kursun tamamlandığını, halen devam eden kursların olduğunu belirtti. Açılan kurslarla bayanların artık evlere mahkum olmadığını ifade eden Cincorop, bayanların kurslara katılarak el becerilerini geliştirip ev ekonomisine katkıda bulunduklarını ve kendilerine olan güvenlerini arttırdıklarını dile getirdi.

Konser 11 Mayıs’ta

11 Mayıs’ta Adapazarı Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle Türk Sanat Müziği konseri vereceklerini belirten Çakar, "Trabzonlular Derneği olarak bu yıl, el işleri kursları dışında step, halk oyunları, plates ve Türk Sanat Müziği kursları da açtık. Türk Sanat Müziği kursiyerlerimizin Sakarya Üniversitesinde 11 Mayıs akşamı vereceği konsere tüm Sakaryalı ve Trabzonlu hemşehrilerimizi bekliyoruz" dedi.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]