Hamile olan eski eşini öldürmüştü...

Pamukova ilçesinde 9 aylık hamile eski eşini tabancayla vurarak öldürdüğü öne sürülen sanığın yargılanmasına başlandı.

Pamukova’da geçen yıl 18 Ekim günü 38 haftalık hamile olan eski eşi Neslihan Çelik(32), tabancayla vurarak öldürdüğü ileri sürülen O.S., Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi\'nde hakim karşısına çıktı. Duruşmaya tutuklu sanık O.S., ölen Çelik\'in eşi L.A., yakınları ve tarafların avukatları katıldı.

Sanık O.S. savunmasında, Neslihan Çelik\'ten mahkeme kararıyla boşandığını söyledi. Boşanmayla birlikte oğlunun velayetinin kendisine diğer çocukların velayetlerinin ise eski eşine verildiğini kaydeden O.S., "Ancak çocukların hepsi yanımda kalıyordu. Çocukların hepsini aynı okula yazdırmak ve hepsini bir yere toplamak için Neslihan\'dan çocukların benim yanımda kalabileceğine dair bir yazı göndermesini istedim. Çünkü çocukların hepsini aynı okula toplayıp hepsiyle birlikte ilgilenmek istiyordum." dedi.

Eski eşinin daha önce çocuklarla ilgilenmediğini iddia eden O.S., çocukların velayetini kendisine vermesiyle ilgili eski eşiyle problemler yaşadıklarını anlattı. O.S., savunmasında şunları kaydetti: "Çocukların velayetini istediğimde bunu kabul etmiyordu. Olaydan önce çocuklarıma analık yapması amacıyla Diyarbakır\'dan kendime eş getirecektim. Hazırlıklarımı yapmıştım. Bu sırada Hendek\'te kuafördeydim. Neslihan beni aradı. Kendisine nüfus müdürlüğünden bir evrak göndereceğini belirterek niye göndermediğini sordum. Önce \'param yok\' dedi. Kendisine para gönderebileceğimi söyledim. Daha sonra parayı kabul etmedi. Israrla beni Pamukova\'ya çağırıyordu. Benim önceden hasımlarım olduğu gibi babamın da hasımları vardı. Bu hasımlarım sebebiyle bir şekilde beni Pamukova\'ya getirtip orada vurduktan veya vurdurttuktan sonra hasımları vurmuştur gibi yaparak olayın içerisinden sıyrılmayı düşünüyorlardı."

Eski eşini kendisine tezgah kurmakla suçlayan O.S.; "Görüşmemiz sırasında kendisiyle tartıştığımız zaman çocukları alacaklarını söyledi. Nasıl bakacaklarını, başlarına bir iş gelmesi halinde sorumluluğu nasıl alacaklarını söylediğimde sorumluluğun bana ait olduğunu söyledi. Başlarına bir iş geldiğinde sorumluluğu bana atacaklarını, başlarına benim iş getirdiğimi söyleyeceklerini beyan etti. Bunu nasıl yapacaklarını sorduğumda Orhan\'a nasıl yaptılarsa aynısını bana da yapacaklarını söylemeleri üzerine kuaförden ayrıldım. 30-35 dakika sonra kendimi Pamukova\'da buldum." ifadelerine yer verdi.

Eve geldiğinde eski eşinin camda olduğunu kaydeden O.S, savunmasını şöyle sürdürdü: "Ona görünmeden arkadan içeriye girdim. Çekyatın üzerinde uzanmıştı. Beni görünce elini yastığın altına götürdü. Bu sırada ateş etmeye başladım. Dışarı çıkarken koridorda bir bayan gördüm. Ateş etmeden önce Neslihan bana bir şey söylemedi. Hamile olduğunu bilmiyordum. Olay yerine birlikte yaşadığı L.A.\'yı vurmaya gelmiştim. Niyetim Neslihan\'ı vurmak değildi."

Sanık O.S. duruşma salonunda bulunan L.A.\'ya "Senin için gelmiştim. Senin için tekrar geleceğim." dedi.

L.A. ise ifadesinde sanığı daha önce hiç görmediğini öne sürerek, "Neslihan\'ın çocukları benim evime hiç gelmedi. Ben gelmelerini de istemiyordum. Evime gelip eşimi öldüren sanıktan şikâyetçiyim. Olay sırasında Neslihan\'ın karnındaki çocuğum da öldü." dedi.

Tanık olarak dinlenen L.A.\'nın kızı P.A. da olay sırasında Neslihan Çelik ile içeride oturduklarını ileri sürerek şunları dedi: "Neslihan abla çekyatta uzanıyordu. O arada sanık içeri girdi. Her hangi bir şey söylemedi. O anda Neslihan kalkmaya çalıştı. Direk ateş etti. Neslihan\'ın tabancası yoktu."

Mahkeme heyeti, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

OLAY
Pamukova\'da meydana gelen olayda, 38 haftalık hamile olan Neslihan Çelik, tabancayla vurularak öldürülmüştü. Çelik\'in karnındaki bebek, annenin ölümünden 35 dakika sonra Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi\'nde sezaryenle alınmıştı. Bebek, kaldırıldığı Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi\'nde hayatını kaybetmişti. Katil zanlısı olarak aranan Çelik\'in boşandığı eşi O.S., İstanbul\'da yol kontrolü yapan polis ekiplerince yakalanmıştı. O.S.\'nin yakalanmadan önce Hendek ilçesi Sümbüllü köyünde aralarındaki husumet nedeniyle Vedat G.\'yi de bacağından tabancayla vurarak yaraladığı iddia edilmişti.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]