Hamas Liderinden Türkiye'ye Övgü

Suriye'nin başkenti Şam'da bulunan Hamas liderlerinden Muhammed Nazal, Filistin'de yaşanan katliama, Türkiye'nin Arap ülkelerinden daha çok duyarlı olduğunu belirterek İsrail'in hiçbir şekilde amaçlarına ulaşamayacağını söyledi.

Türkiye'nin Filistin'de yaşanan katliamlara sessiz kalmadığını anlatan Hamas liderlerinden Muhammed Nazal, "Resmi ve halk bazında Türkiye'nin göstermiş olduğu örnek tavırlarını defalarca söyledim. Türkiye'nin gösterdiği tavır Arap ülkelerinin tavırlarının çok önündedir. Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın girişimleri dikkate alındığında bir siyasi inisiyatifi ortaya koymuştur. Lakin aldığımız duyumlar Türkiye'nin başlatmış olduğu bu inisiyatifin İsrail tarafından kabul edilmediğidir. Daha sonra Türkiye amaçlarını geliştirmek için yaptığı girişimlerde ulusal, uluslararası ve bazı bölgesel güçler Türkiye'nin bu rolüne çok olumlu bakmamaktadır" diye konuştu.

İsrail Başarılı Olamamıştır

Hazzal, katliamın yaşandığı ve ateş altında kalan Filistin'de İsrail'in hiçbir şekilde amacına ulaşamayacağını ifade ederek,
"18 gün sonra İsrail neleri başarmış dersek. Hamas hala Gazze'de var. Hamas'a yönelik halk sevgisi coşkusu daha çok artmıştır. Halkın verdiği destek artmıştır. Bu anlamda da İsrail'in birinci hedefi başarılı olamamıştır. Diğer taraftan Hamas'ın elindeki füze gücü bertaraf edilmemiştir. Şu ana kadar Hamas'ın alt yapısına yönelik ciddi bir tahribat oluşturulmamıştır. Bu süre zarfında hiçbir Hamas komutanı öldürülememiştir. Bilindiği gibi Hamas'ın bir komutanı Rizayi Reyyan katledildi. Kendisi askeri kanattan çok farklı bir konumdaydı. Eğer bana İsrail bugüne kadar neleri başarabilmiştir? diye sorarsanız. Evet onlar bir şeyi başarmışlardır. Başaramayacaklarını da kendileri de çok iyi bilmektedir. Evet onlar bin Filistinliyi katletmeyi başaramamışlardır. Binlercesini de yaralamıştır" ifadelerini kullandı.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]