Halk sağlığı personeli eğitimden geçiyor

Sakarya Halk Sağlığı Müdürlüğü bünyesindeki personele yönelik Kişisel ve Mesleki Gelişim Eğitimi veriliyor.

Mayıs ayı içinde başlayan eğitimlerde bugüne kadar 141 personel eğitim alırken, 80 personele de 2 günlük uyum eğitimi verildi. Müdürlük bünyesinde çalışan diğer 355 personelin de eğitimleri belirlenen plan dahilinde tamamlanacak.

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında, 663 sayılı KHK ile Sağlık Bakanlığı teşkilat yapısı yeniden şekillendirildi. Yeni yapılanma ile kurulan Halk Sağlığı Müdürlüğü ile bağlı kuruluşlarında çalışan ve göreve yeni başlayan sağlık personelinin yeni teşkilat ve hizmet yapısına uyumlarını hızlandırmak, hizmetlerin daha etkin şekilde yürütülmesini sağlamak ve kurumsal aidiyet duygusunun geliştirilmesi amacıyla başta idareciler olmak üzere tüm personele yönelik Kişisel Mesleki Beceri ve Uyum Eğitimleri Mayıs ayı itibariyle başladı.

Sakarya Halk Sağlığı Müdürlüğü bünyesinde çalışan tüm personele yönelik olarak başlatılan eğitim programları hakkında açıklama yapan Sakarya Halk Sağlığı Müdürü Dr. Aydın Erdoğan, “Sakarya’nın özellikleri, Sağlıkta Dönüşüm Programı ve Yasal Düzenlemeler, Toplum Sağlığı Merkezleri İşlev ve Yönetimi, Sağlık Hizmeti Planlamasının Temel İlkeleri, Epidemiyoloji konularının yanında Müdür Yardımcımız Dr. Mümtaz Seyda Etkili İletişim -İnsan İlişkileri, Psikolog Mustafa Sait Mert Stres ve Öfke ile Başetme, H. Saadet İskenderoğlu Hasta-Sağlık Çalışanı İlişkisi ve E. Sibel Gedikoğlu tarafından Sağlık Okur-Yazarlığı konulu eğitimler verilmektedir. Bu güne kadar kurumumuzda çalışan 141 personelimize Kişisel ve Mesleki Gelişim Eğitimi, Toplum Sağlığı Merkezlerinde çalışan ve İlimize yeni atanan 80 personelimize de iki günlük uyum eğitimi verilmiştir. Kalan 355 personelimize de belirlenen bir plan dahilinde söz konusu eğitimler verilmeye devam edilmektedir” şeklinde konuştu.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]