Halk otobüsleri yaşlıları taşımak istemiyor mu?

2014 yılında çıkan ücretsiz seyahat yönetmeliğiyle ilgili özel halk otobüsleri ve belediye denetiminde olan toplu taşıma araçlarına engelli ve 65 yaş üstü vatandaşların ücretsiz binmesi konusunda bir yaşlı vatandaş daha mağdur olduğunu iddia ederek bütün şoförlerden şikâyetçi olduğunu ifade etti.

"Şoförler, biz vergi veriyoruz, bedava taşımaya mecbur değiliz! diyorlar"


Yeni çıkan uygulamayla birlikte 65 yaş ve üzeri vatandaşlar Büyükşehir Belediyesi, özel halk otobüsleri ve ADARAY’da ücretsiz olarak seyahat edebiliyor. Yeni yerleşim bölgesinde ikamet eden 74 yaşındaki İhsan D. otobüs şoförlerinin kendisini mağdur ettiğini iddia ederek yaptığı açıklamada, ”Korucuk arabaları 65 yaş üstü yaşlıları arabaya bindirmiyorlar. Hemen hemen hepsi. Bazı otobüscüler bize kart bile bastırmıyor. Sorulduğunda neden böyle yapıyorsun bizlere verdiği cevapta biz vergi veriyoruz mecbur değiliz taşımaya diyorlar. Şimdi engelliler de aynı sorunla karşılaşıyor. Bize verilen haklarda bunlar var. Bu yerlere belediye otobüsleri koysunlar. Bizler mağdur olmayalım. O kadar insan içinde bizi mağdur ediyorlar. Buna bir çözüm bulunmasını istiyoruz. Sakarya’da bir çok yerde bu sıkıntı çıkmaya başladı. Önlemi kısa sürede alınmalı “ ifadelerini kullandı.

"Düzenleme başbakanın talimatıyla yapılmıştı"

Sakarya Ortopedik Engelliler Dernek Başkan Yardımcısı Selim Özen ise yaptığı açıklamada,” 2014 yılında çıkan ücretsiz seyahat yönetmeliğiyle ilgili özel halk otobüsleri ve belediye denetiminde olan toplu taşıma araçlarına engelli ve 65 yaş üstü vatandaşlarımızın taşınmasıyla ilgili yönetmelik açık ifade etmektedir. Bizler de istemeyiz özel halk otobüscülerimizin mağdur olmasını. Ama takdir edersiniz ki Başbakanımızın talimatıyla bir düzenleme yapıldı, yönetmelikte de ifade ediliyor. Burada engelli vatandaşlarımız ve 65 yaş üstü vatandaşlarımız taşınmak zorunda. Burada konunun muhattabı engelli ve yaşlı vatandaşlarımız değil. Düzenlemeyi yapan biz ve yaşlı vatandaşlar değildir. Vergiler biz engelli ve yaşlı vatandaşlara ödenmiyor ve ruhsat paraları bizlere ödenmiyor. Bu düzenleme yapıldı ama buradaki mağdur esnaf ve vatandaştır. Bu konuda mülki idare amirlerini göreve davet ediyorum. Bu konuda gerekli düzenlemeleri yapmalarını istiyoruz” dedi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]