Halk Bankası'nın Zulmünü Başbakana İletecek

Adapazarı Mahrukatçılar Odası Başkanı İhsan Çelik, deprem kredileriyle ilgili olarak Başbakan Erdoğan'a mektup göndereceğini söyledi.

Çelik, yaptığı açıklamada deprem sonrası Halk Bankası'ndan yüzde 13 faizle alınan deprem kredilerine bu dönem yüzde 45 faiz uygulandığını belirterek, bu konuyla ilgili olarak Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı bilgilendirmek amacıyla bir mektup yazacağını kaydetti.

Oda üyelerinin deprem kredileri nedeniyle borç bağı içinde olduğunu söyleyen Çelik, “17 Ağustos depreminden sonra Halk Bankası'ndan yüzde 13 faizle alınan kredilere bu dönem de yüzde 45 faiz uygulanmaktadır. 1000 TL kredi alan esnafımızın borçları temerrüt faizi nedeniyle 15 bin TL'ye çıkmıştır. Buda üç bin kişiyi kapsamaktadır.Aynı zaman da  esnaf kefaletten kredi alıp da bir kısmını ödeyebilen ve diğer kısmına temerrüt faizi uygulanması nedeniyle borç ikiye üçe katlanmış bulunmaktadır. Türkiye de enflasyonun beli kırıldığını görüyoruz faizler tek düşmesine rağmen yüzde 45 temerrüt faizi uygulanması nedeniyle binlerce esnafımız icralık durumuna gelmiştir” dedi.
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]