Halil İbrahim Balcı, yeniden Fırıncılar Odası Başkanı oldu

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, artan maliyetlere rağmen ekmek fiyatlarında artışa gitmediklerini belirterek, "Geçmiş yıllarda ekmek fiyatları, yılda 3 kez değişirken artık yılda bir kez fiyat değişikliğine gidiyoruz" dedi.

Sakarya Fırıncılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası\'nın Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinde (SESOB) düzenlenen olağan genel kurulunda seçime tek listeyle katılan Balcı, oy birliğiyle yeniden başkan oldu.  Balcı, seçimin ardından yaptığı konuşmada, göreve geldiklerinde ilk hedeflerinin daha sağlıklı ve hijyenik ekmek üretimi olduğunu söyledi.

"İkinci hedefimiz, kaliteli ekmek üretimi, üçüncüsü de meslektaşlarımızın maliyetini düşünerek hareket etmekti" diyen Balcı, "Bu ilkeler doğrultusunda çalışmalarımızı yaptık. İşletmelerimizin daha sağlıklı ortamlarda faaliyet yürütmesini sağladık. Ekmeğimizin kalitesini ve çeşitliliğini artırdık. Ekmeğimizin kalitesi, herkes tarafından biliniyor artık" ifadesini kullandı.  Balcı, kaliteli ekmek üretimini yaygınlaştırmaya çalıştıklarına dikkati çekerek, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile yürüttükleri çalışmalar neticesinde undaki katkı oranlarını değiştirdiklerini anımsattı.

Balcı, sözlerini şöyle tamamladı:


"Fiyat konusunda da üzerimize düşeni yaptık. Ham madde girdilerinin artmasına rağmen, bu durumu ekmek fiyatlarına hemen yansıtmadık. Geçmiş yıllarda ekmek fiyatları, yılda 3 kez değişirken artık yılda bir kez fiyat değişikliğine gidiyoruz. Ekmek israfı konusunda da çalışmalarımızı sıklaştırdık. Üretilen günlük 101 milyon ekmekten 6 milyonunun israf edilmesi nedeniyle önemli bir çalışma başlattık ve ülke genelinde israf konusundaki duyarlılığı artırdık."
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]