Halid Meşal: Türkiye Halkı Bize Moral Oldu

İHH Vakfı başkanı Bülent Yıldırım ile yaptığı görüşme sırasında Gazze'de yaşanan İsrail vahşetini değerlendiren Hamas lideri Halid Meşal, Türkiye halkının desteğine ilişkin olarak “siz bizim yere eğilen yüzümüzü kaldırdınız” şeklinde değerlendirmede bulundu. Meşal, Türkiye halkının Gazze'ye verdiği desteği sürdürmesini istedi.

Suriye’nin başkenti Şam’daki bürosunda İHH Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım’la görüşen Meşal, Gazze’de yaşanan son durumu ve Türkiye halkının desteğine ilişkin görüşlerini “Türkiye halkının desteği bize büyük bir güç ve moral kaynağı oldu” şeklinde dile getirdi.

Şiddetle Elde Etmeye Çalışıyorlar

Saldırılardaki temel amacın bölgedeki Siyonist proje önünde engel olan tüm kesimleri temizlemek olduğunu söyleyen Meşal, Siyasi baskı, insani ambargo ve tehditlerle elde edemediklerini şimdi şiddet kullanarak elde etmeye çalışıyorlar” dedi. Kendilerinin işgal altındaki topraklarını savunmak ve bağımsızlık mücadelesi vermekten başka bir amacının olmadığını yineleyen Meşal, işgalcilere karşı mücadelenin bu meşruiyet zemininde yürütüldüğünü söyledi.  

Herkes Üzerine Düşeni Yapmalı

İnsani duruma ilişkin olarak yaşanan katliamın tüm İslam dünyası ile birlikte kendilerini derinden üzdüğünü belirten Meşal, “Bu bedeli ödemeye Filistin halkı razı. Ama halkımızın Siyonist saldırılar karşısında ilk cephede verdiği bu mücadelenin desteklenmesi hayati önemde. Hepimizin üzerine düşen sorumluluklar var. Halkımız canıyla, şehitleriyle ve mücadelesiyle bu bedeli öderken, başta Türkiye halkı olmak üzere tüm İslam dünyası da üzerine düşeni yapmalı.” diye konuştu.

İşgal Bitene Kadar Yola Devam

Türkiye halkının ilk günden itibaren verdiği tepkileri yakından takip ettiğini söyleyen Meşal, gösterilen tavırdan gurur duyduklarını ve kardeş Türkiye halkının kendileriyle beraber Siyonistlere gösterdiği bu direncin büyük bir motivasyon sağladığını kaydetti. Hemen her gün Türkiye’nin değişik bölgelerinde yapılan gösterilerin Filistin halkının yalnız olmadığını göstermesi bakımından önemli olduğunu ifade eden Meşal, “işgal bitene kadar yola devam” dedi. 

Türkiye Halkı Galipler İçinde

Maddi yardımlarla ilgili olarak da Türkiye halkına teşekkür eden Meşal, bu yardımların Siyonistlere karşı sağlam bir şekilde durmalarında Filistin halkına güç verdiğini hatırlattı. İHH İnsani Yardım Vakfı’nın şahsında Türkiye’deki hayırsever halkı tebrik eden Meşal, “İçinde bulunduğumuz savaşta galipler ve mağluplar var. Filistin’deki direnenler ve onlara destek veren Türkiye halkı bu galipler içinde. Mağluplar ise, silahları ve askeri güçleri ne olursa olsun Siyonist İsrail ve onun destekçisi olanlardır” diye konuştu.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]