Halası 13 Yaşındaki Furkan'a Hayat Verdi

Sakarya'da yaşayan 13 yaşındaki Furkan Şeramet, halası Selamiye Şimşek'in verdiği böbrekle sağlığına kavuştu.

Sakarya'nın Karasu ilçesi Limandere beldesinde yaşayan Bayram ve Çiğdem Şeramet çiftinin çocuğu Furkan, böbrek hastası olarak dünyaya geldi. 13 yaşına kadar diyaliz makinesine bağlı hayatını sürdüren Furkan, ilkokulun 5. sınıfından sonra hastalık nedeniyle eğitimine ara verdi. Ardından Sakarya Devlet Hastanesi'nde görevli Dr. Savaş Sipahi'nin tavsiyesiyle, halası Selamiye Şimşek, küçük Furkan'a böbreğini verdi. Başarılı bir ameliyat sonrası Furkan, sağlıklı bir hayata adım attı.

Hala Selamiye Şimşek (58) çok mutlu olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Herkese organ naklini tavsiye ederim. Kimse acı çekmesin. Bir zararı yok bir korkusu yok. Şu an kendimde kötü bir şey hissetmiyorum. İmkanım olsa yine böbreğimi veririm. Furkan'ın iyi olması beni sevindiriyor. Furkan okuluna gitsin, topunu oynasın. Kendi işini kendi yapsın. Furkan şu an çok iyi, Allah daha iyi etsin. Ben vazifemi yaptım gerisi Allah'a kaldı. İnşallah Allah da duamızı kabul eder."

Herkes Böyle Konularda Duyarlı Olmalı

Çok zor günler geçirdiklerini belirten baba Bayram Şeramet (31) de, sözlerine şöyle devam etti: "Furkan'ın böbrek rahatsızlığı 7 aylıkken ortaya çıktı. 13 yıl çeşitli hastanelerde tedavi gördü. Ama Furkan'ın böbrek nakli olması tamamen tesadüf. Babamı Sakarya Devlet Hastanesi'ne götürmüştüm. Oradaki doktor Savaş Sipahi'ye Furkan'ın durumunu anlattım. O da böbrek nakli yapalım dedi. Ben o zaman kan bulamıyorum, nasıl böbrek nakli yapabiliriz dedim. Benim ve Furkan'ın kan grubunun 0 RH olduğunu söyleyince böbrek de
bulundu. Eve gelip doktorun söylediğini ifade edince ablam ben böbreğimi veririm dedi. Sonra tetkikler yapıldı ve doku uyumlu çıktı."
Böbrek nakli için Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne gittiklerini anlatan Bayram Şeramet, sözlerini şöyle sürdürdü: "12 ay böbrek nakli için bekledik. Ancak sıra gelmedi. Nakli beklerken televizyonda canlı yayında bir böbrek nakli seyrettik. Ameliyatın gerçekleştiği İstanbul Gazi Osman Paşa Hastanesi'ne gittim. 15 gün içinde böbreği takabileceklerini söylediler. Bayramdan sonra üç saatlik ameliyatla böbrek nakli yapıldı. Her şey çok iyi gitti." Çok sevinçli ve mutlu olduklarını anlatan Bayram Şeramet, şunları söyledi: "Ablama bir can borçluyuz. Dün sabah Furkan'a kahvaltı hazırladığımızda, baba ben bunu özlemişim dedi. Yeme ve içmede sıkıntı yaşamıyor. İdrarı rahatlıkla yapabiliyor. Şu an her şey iyi, gerisi Allah'a kalmış. Herkesin böyle şeylere duyarlı olması gerekiyor. Böbreği verene de hiçbir şey olmuyor."

Çok mutlu olduğunu söyleyen Furkan ise, büyüyünce futbolcu olacağını ve Fenerbahçe'yi tuttuğunu belirtti.

Organ Bağışını Herkese Tavsiye Ederim

Anne Çiğdem Şeramet de, çok sevinçli olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Furkan ameliyat olduğu için her şeyi yiyebiliyor, idrarını yapabiliyor. Eskiden bana, anne benim gözlerim şişti mi, yüzüm şişti mi diye soruyordu. Gizli gizli su içiyordu. Ama suratı çok şişiyordu, idrarını yapamadığı için. Dün diyalize tekrar gidip gitmeyeceğimizi sordu. Ben de bir daha diyalize gitmeyeceksin dedim. Herkese organ bağışını tavsiye ederim."
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]