Hala Depremden Ders Alınmadı mı?

Adapazarı Belediyesi Başkan Yardımcısı Ersin Kılıç, 1999 yılında yaşanan depremde hasar gören 226 binanın hala onarılmamasının kaygı verici olduğunu söyledi.

Depremden Ders Alınmalı

Adapazarı Belediyesi Teknik İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ersin Kılıç, 1999 depreminden sonra onarılmayan orta hasarlı binalarda sürenin 31 Aralık 2008 tarihinde sona erdiğini ifade ederek, onarım ruhsatı almayan binaların yıkılacağını kaydetti. Kılıç, Adapazarı Belediyesi sınırları içerisinde bulunan 226 binanın halen onarım ruhsatı almadığını belirterek, “Bu binaların onarılmaması kaygı verici. Depremden en fazla etkilenen illerden biri Sakarya'dır. Depremden ders alarak depremin etkilerini en aza indirgemek de bizlerin sağ duyulu girişimleriyle gerçekleşebilecektir. Belediye olarak bizler orta hasarlı binaların tespit edilmesi ve bu binaların onarım ruhsatlarını almaları için gerekli tüm kolaylıkları sağlamaya çalışmamamıza rağmen halen 226 binanın onarım ruhsatı almamasını kaygıyla izliyoruz. Daha güçlü ve riski az bir yapılaşmanın sürdürülmesi için titizlikle çalışmaya devam edeceğiz, ancak bizim kadar mülk sahiplerinin de aynı hassasiyette olmasını bekliyoruz” dedi.


Ruhsat için Son Gün 31 Aralık 2008

17 Ağustos Depremi'nde orta hasar statüsüne alınan binalar için Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın 31 Aralık 2008 tarihine kadar süre verdiğini ifade eden Kılıç, “Bu nedenle orta hasar statüsünde olan bina sahipleri ilgili onarım güçlendirme ruhsatını ve iskanını 31 Aralık 2008 tarihine kadar almaları gerekir. Aksi takdirde binalar 7269 Sayılı Afetler Kanununun 13. maddesi gereği yıkılacaktır” diye konuştu.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]