Haksız gözaltına 3 bin liralık tazminat talebi

Sakarya 1. Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi hesabından sahte evraklarla zimmete para geçirildiği iddialarıyla ilgili yürütülen soruşturmada üç gün gözaltında tutulup serbest bırakıldıktan sonra hakkında takipsizlik kararı verilen genç, haksız yere gözaltında tutulduğu gerekçesiyle 3 bin liralık tazminat davası açtı.

Adapazarı\'nda yaşayan S.C., 2 Aralık 2013\'de \'hizmet nedeniyle görevi kötüye kullanma\', \'zimmet veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı\' ve \'resmi belgede sahtecilik\' iddiasıyla gözaltına alındı. Savcılık izniyle üç gün gözaltında tutulan S.C., savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Soruşturma sonucunda S.C. hakkında kavuşturmaya yer olmadığına dair karar verildi.

Kararın kesinleşmesinin ardından S.C. avukatı aracılığıyla üç gün haksız yere gözaltında tutulduğu gerekçesiyle hazine aleyhine Sakarya Ağır Ceza Mahkemesi\'nde 3 bin liralık manevi tazminat davası açtı. S.C.\'nin avukatı mahkemeye sunduğu dilekçede, müvekkilinin uzun bir süre gözaltında kalmasının kendisinde derin bir üzüntü ve korku yarattığını ifade etti. Müvekkilinin uzun süre normal yaşam koşullarından ayrı kaldığını kaydeden avukatı; "Bir insanın böyle bir hürriyetinden yoksun kalması halinde duyacağı üzüntü ve elemi tayin ve tespit etmek mümkün değildir" dedi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]