Hakemlik kursuna rekor katılım

Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Karate Federasyonu işbirliği ile gerçekleşen Karate aday hakem kursuna katılım rekor seviyede oldu. Türkiye genelinden katılımların da olduğu kursa 61 hakem adayı resmi hakem olarak atandı.

Cuma günü başlayan kurs, Pazar günü akşamı sona erdi. Kursa Sakarya 24, Bolu 3, Yalova 1, Kayseri 3, Denizli 1, Bursa 2, Zonguldak 1, İstanbul 8, Ankara 10, Bilecik 3, Kocaeli ’den 5 kişi olmak üzere toplamda 61 kişi katıldı.
Yapılan teorik ve pratik çalışmalar sonunda kursiyerlere yazılı ve pratik sınav yapıldı. Sınavlar sonucunda 61 hakemin tamamı resmi kurs eğitmenleri tarafından başarılı bulunarak resmi hakem olamaya hak kazandılar.

Hak kazanan hakemlerin gerekli incelemeleri Türkiye Karate Federasyon tarafından yapıldıktan sonra belgeleri tam olanların belgeli hakem olmaları resmiyet kazanacak.

Kursun eğitmenliklerini Türkiye Karate federasyonu MHK Başkan Yardımcısı Uğur Kobaş ve MHK sekreteri Hazım Özdemir yaptı.
Eğitmenler katılımdan ve hakemlerin başarı performansından mutlu olduklarını, 61 hakemin Türk karatesine hayırlı olmasını temenni ettiler.
11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]