Hak ve Eşitlik Partisi İl Başkanlığı'ndan açıklama

Oylar bölünmesin, ittifak yapın diyenlere duyurulur.

Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) 2008 yılı sonbaharın da kuruldu. Kuruluş amacı nettir: 2002 yılı kasım ayında %34 oy alarak hükümet olan AKP’nin 5 yıl sonra %44’le yeniden hükümet olmasıyla; CHP ve MHP gibi düzen partilerinin AKP ile başa çıkamayacaklarının açıkça anlaşılmış olmasındandır.

Aradan geçen 12 yılda 9 kez AKP’ye yenilen bu iki düzen partisinin yönetimleri bunlar yetmezmiş gibi, akıl almaz bir becerisizlikle AKP’nin Genel Başkanına Cumhurbaşkanlığını altın tepsiyle sunmuşlardır.

Hak ve Eşitlik Partisi’nin kuruluşundan itibaren sayısız kadın ve erkek, Türkiye’nin her yerinde ne zaman karşımıza çıktılarsa hep şunu söylediler: “Aman oylar bölünmesin ittifak yapın” ve “Bu %10 barajını aşmak çok zor, size oy vereceğim ama boşa gider korkuyorum.”

Bu vatandaşların bilmediği şuydu: Oy verdikleri partilerin yönetim kademelerine çöreklenmiş adamların derdinin ülke ve halk değil, oturdukları koltuklar ve şahsi çıkarları olduğuydu; “ Aman yerimden olmayayım, aman yeniden milletvekili seçileyim.” Dünya bile yansa muhteremlerin hiçbir şey umurlarında değil, yeter ki bunların oturduğu pöstekiye bir şey olmasın.

CHP, PKK’dan oy almayız diye Osman Pamukoğlu\'nu Yalova\'da istemedi


Yerel seçimler de CHP ile AKP arasında Yalova’da altı oy meselesinden seçimler yenilendi. Sırf CHP’li aday kazansın diye iki noktadan 300 küsur oy alan iki HEPAR adayını seçime sokmadık. Ne kadar oyla kazandı CHP, 228. Bu oylar HEPAR’ındı. Adaylarınızı çeker misiniz diye ağlayan Yalova milletvekili Muharrem İnce seçim sonuçlarından sonra bir kere aradı mı? Hayır. Bu şahıs PKK sempatizanları bize oy vermez diye, Genel Başkanımız Sn. Osman Pamukoğlu’nun Yalova’da görünmesinden bile korktu! Kim mi söyledi bunu; Genel Başkanımız Osman Pamukoğlu’nu arayan başka bir CHP grup başkan vekili.

CHP ve MHP, bu iki düzen partisi Cumhurbaşkanlığı seçimde ABD’nin isteğine boyun eğerek güya ittifak yaparak, bir zatı Cumhurbaşkanı adayı olarak ortaya sürdüler, sonuç baştan belliydi; Recep Tayyip Erdoğan’ı omuzlayarak Cumhurbaşkanı yaptılar. Kendi partilerinden bir kişiyi aday gösteremeyecek kadar (çıkarlarına gelmez) acz içerisinde bulunan bu partiler, laf olsun diye çalmadıkları parti kapısı bırakmadılar.

Kaldı ki bu partilerin bir kısmının seçime girme hakkı bile yoktu. HEPAR, elinde hiçbir imkan yokken, apar topar seçime girmesine rağmen, yılların partileri Demokratik Sol Parti (DSP) ve İşçi Partisi (İP)’den daha fazla oy almadı mı? Aldı! Bu düzenci MHP ve CHP niye HEPAR’a gelmediler? Nedir bu sizin korkaklığınız? Yoksa, Avrupa Birliğinin 2009 yayınladığı ilerleme raporunda yer alan, “ Bu parti büyümesin” direktifini mi yerine getiriyorsunuz?

MHP\'ye yaptığımız resmi teklif ve sonucu

Bir ay önce kamuoyunun duygu ve düşüncelerini yerine getirmek amacıyla, bütün yukarıda anlatılanlara rağmen, MHP ve CHP’den görüşme talep ettik. MHP’de ne kadar çok özel kalem, asistan, var olduğu sanılan genel sekreter kim varsa, o ona bildiriyor, bu buna bildiriyor, biri iki dakika sonra arayacağız diyor; tam bir panik. O gündür bu gündür üç maymunu oynadılar ve İttifak teklifimize cevap bile vermediler.

CHP\'ye yaptığımız resmi teklif ve sonucu

Gelelim CHP’ye, CHP hiç değilse centilmen, 15 gün düşündükten sonra, görüşmeyi kabul ettiler! Genel Başkanımız Osman Pamukoğlu, CHP Genel Başkanına ülkenin durumunu, bize göre CHP’nin durumunu ve HEPAR’ın şu andaki gücünü anlattı. Kimseyi yerinden ( çıkarlarından ) etmeyeceğimizi, bizim güçlü olduğumuz illerden ve CHP’nin milletvekili çıkarabildiği son sıradan daha sonraki sıraları verebileceklerini anlattı. Sizin 10 dönüm tarlanız sizin olsun biz burasını 13-14 dönüme çıkarmaya çalışmak üzere geliyoruz dedi. 2015 seçimlerini AKP’nin almasının kesin olduğunu, hiç değilse, hükümet olacak kadar milletvekili çıkarmasına mani olmamız gerektiğini belirtti. Zaman hızla aktığı için de kararınızı 30 Ekim’e kadar bildirirseniz, biz de seçim stratejimizi ona göre kuracağız diye ifade etti; Tamam dediler. Ne arayan var ne de soran!

İşçi Partisi ve gerçekler

Seçim ittifakı söz konusu olduğunda bir partinin daha adı ortaya getiriliyor, o da İşçi Partisi. Bu partiyle de ittifak yapmamızı arzu eden vatandaşlarımız var. Bizim onlara hatırlatacağım şunlar: İşçi Partisi’nin Genel Başkanı 22 yıldır aynı partinin başında 2011 Genel Seçimlerinde “Cumhuriyetçi Güç Birliği” diye çıktılar, sonuç ortada. 2014 yerel seçimlerin de “Milli Merkez” diye çıktılar, sonuç ortada. Şimdi de “Ulusal Kurtuluş Öncüleri” diye 2015 Genel Seçimlerine girmeye çalışıyorlar, siz hala sonucu mu merak ediyorsunuz? Şaşarım. Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde Genel Başkanlarının kendi gazetelerinde, Aydınlık’ta manşetten bir yazısı vardı, Şu: “Ekmeleddin’e oy yok!” tam seçimlere 10 gün kala gene Genel Başkanın gene aynı gazetedeki yazısının başlığı: “ Tayyib’e Demirtaş’a oy yok!” Aradan geçen 10-15 günde ne oldu ki %80 derece tornistan yaptınız?

CNN’deki programda, kendisine soruldu: “Çözüm sürecinin ileri safhalarında Abdullah Öcalan’a da bir imtiyaz tanınır mı sizce; Muhteremin cevabı: “Halk kurtuluş önderi olarak, ona da bazı imkanlar verilmeli” Bekadaki çiçekli, tören birlikli, yemekli şölenlerden vazgeçtim. “Parti genel başkanı değil, gazeteci olarak gittim” laflarıyla milleti enayi yerine koyuyor. 1998 yılında “ PKK’ya silah ve para yardımı yapmakla suçlanıp hakkında dava açılmadı mı? Aynı tarihte Terörle mücadele yasası çerçevesinde 14 ay hapis cezası alıp yatmadı mı? 2014 yerel seçimleri arifesinde gazetelerde boy boy İP ilanları çıktı, başlık: “132 general ve subay yerel seçimlerde İP destekliyor.” Kimliklerini siyasi malzeme yaptıran onların da aklına şaşayım! Bu parti Başkentte Büyükşehir adayı çıkaramadığı gibi, İstanbul’da da bize nazaran kat be kat imkanları olmasına karşın ancak HEPAR adayı kadar oy almayı becerebildi. İşçi Partisi budur ve Hepar bu parti ile asla ittifak içine girmez.

“İttifak şart, oylar bölünmesin” diyenler, işte durum bu. Biz sizin istek ve arzularınızı yerine getirdik ve yukarıda saydığımız partilere açık ve resmi teklifimizi yaptık. Ve yine görüldü ki Chp ve Mhp’nin Akp’yi devirmek gibi bir dertleri yok. Şimdi düşünme ve karar verme sırası sizde.

Artık, ülkenin toprakları ve rejimin çatırtılarını kulaklar duymasa bile gözler görüyor, ikisi de işlevsiz ise hissetmek için dahi yüksek duygulara ihtiyaç yok, her şey net, açık ve kesin.

Toplumun “alternatif yok” diyen kesimine gelince; kendin olmayı becerebilirsen, ki bunun için cesur olman gerekir, alternatifin HEPAR olduğunu görürsün.

Sonuç;
Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) 2015 Genel Seçimlerine tek başına, bağımsız olarak girecektir.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]