Haftaya şiirle başlayıp şiirle bitiriyorlar

Erenler Anadolu Lisesi’nde 2011 yılından itibaren uygulanan, “Haftaya Şiirle Başlayıp Şiirle Bitirelim” etkinliği devam ediyor.

Öğrenciler arasında okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak amacıyla Erenler Anadolu Lisesi Kültür ve Edebiyat Kulübü tarafından 2011-2012 eğitim öğretim yılında başlatılan “Haftaya şiirle başlayalım şiirle bitirelim” etkinliği üçüncü yılında başarıyla devam ediyor. Ders haftasının başladığı pazartesi günü bayrak töreninde öğrenciler güne şiir okuyarak başlıyorlar. Aynı uygulama haftanın tamamlandığı cuma günkü törende de yapılıyor.

Tüm okul öğrencilerinin ve öğretmenlerin huzurunda heyecanla şiir okuyan öğrenciler arasında güzel şiir okumak için bir yarış gözlenirken, birçok öğrenci bayrak törenlerini sabırsızlıkla bekliyor.

Erenler Anadolu Lisesi Müdürü Adnan Gürbüz;

“Bu uygulama ile okuma sevgisini öğrencilerimize kazandırmaya çalışıyoruz. Şiir okuma sayesinde derslerde de başarının artmasını amaçlıyoruz. Ayrıca Türk edebiyatımızda önemli yer tutan şair ve şiirlerimizi bu şekilde bir kez daha öğrencilerimize tanıtma imkânına da sahip oluyoruz. Bunun yanında bütün okul öğrencilerinin önünde şiir okuyarak öğrencilerimizin özgüven kazanmalarına da yardımcı oluyoruz” dedi.

Üç yıldır başarıyla devam eden şiir okuma etkinliği sayesinde daha önce şiire ilgi duymayan bazı öğrencilerin bu uygulama sonrasında şiire ilgilerinin arttığı gözleniyor.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]