Haftanın Filmleri

Uğur Yücel'in yönetip oynadığı, sezonun iddialı polisiye gerilimi Ejder Kapanı vizyonun yenilerinden...

EJDER KAPANI adaleti sorguluyor

Yönetmen:
Uğur Yücel
Oyuncular: Uğur Yücel, Kenan İmirzalıoğlu, Berrak Tüzünataç, Nejat İşler, Ceyda Düvenci
Tür: Polisiye - gerilim

UĞUR Yücel'in yönettiği ve Kenan İmirzalıoğlu, Nejat İşler, Berrak Tüzünataç, Ceyda Düvenci ile birlikte rol aldığı film seri cinayetler işleyen bir katilin hikâyesi üzerinden adalet sistemini sorguluyor.

Güneydoğu'da askerliğini yapan Er Ensar'ın (Nejat İşler) 12 yaşındaki kız kardeşine bir sübyancı tecavüz eder. Kız da hastanede kendini asar. Ensar, asker dönüşü bu gerçekle yüz yüze gelince çıldırır.

Sonra da İstanbul'da bir bir sübyancılar öldürülmeye başlanır. Soruşturmayı cinayet masasından iki usta dedektif, Abbas (Uğur Yücel) ile Akrep Celal (Kenan İmirzalıoğlu) ve stajyer polis memuresi Ezo (Berrak Tüzünataç) yürütmektedir.

Uğur Yücel, bu filmi içindeki entrikalar nedeniyle çektiğini belirtiyor ve sürprizleri olan filmin meselesinin adalet sistemiyle olduğunu söylüyor.

"Katil, 'sistemin sağlayamadığı adaleti yerine getirmek için' cinayet işlediği iddiasında. Afla dışarı salınan tecavüzcüleri bir bir öldürüyor ve bir süre sonra halkın gözünde kahraman haline geliyor" diyor.

Ejder Kapanı filminin çekimlerine 25 Haziran'da, İstanbul'da start verildi. Yedi hafta boyunca İstanbul'da ve bir hafta da Erzincan'da çekim yapıldı. İstanbul Emniyeti'nde gezen sahneler, İstanbul Lisesi'nde, emniyet dekoru hazırlanarak çekildi.

Eminönü'nde, özellikle Yeni Han ve Valide Han'da çekim yapıldı.

Beykoz'daki çekim mekânı ise Beykoz fidanlığıydı. Fransız Cinecascade ekibi, filmin aksiyon sahnelerine teknik destek vermek için İstanbul'a geldi. En dikkat çekici sahne ise Galata Köprüsü'nde gerçekleştirildi.

Trafik Şube Müdürlüğü'nün desteğiyle Galata Köprüsü trafiğe kapatıldı ve Fransa'dan getirtilen özel üretim otomobilin açılan köprüden uçma sahnesi çekildi.

MORGANLAR NEREDE? (Did You Hear About the Morgans?)

Yönetmen: Marc Lawrence
Oyuncular: Sarah Jessica Parker, Hugh Grant, Sam Elliott, Mary Steenburgen
Tür: Romantik komedi

İdeal çift Morganlar'ın hayatı bir cinayete tanık olunca değişir. Polis, tanık koruma kapsamında çiftimizi küçük bir kasabaya gönderir.

Tabii bu yolculuk çiftin ruhsal durumunu fena etkiler. O ideal çift gitmiştir, yerine her daim tartışan bir çift gelmiştir.
PRENSES VE KURBAĞA (The Princess and the Fog)

Yönetmen: Ron Clements - John Musker
Seslendirenler: Anika Noni Rose, Bruno Campos, Keith David, Michael- Leon Wooley
Tür: Animasyon
Klasik hikâyede malum, prenses kurbağayı öpünce kurbağa yakışıklı prense dönüşür. Ama bu filmde prenses kurbağa oluyor. Sonra da macera başlıyor. Tabii prensesin siyah olduğunu da belirtelim.
KUTSAL DAMACANA 2: IT MEN

Yönetmen: Korhan Bozkurt
Oyuncular: Şafak Sezer, Mustafa Üstündağ, Aydemir Akbaş, Tuğba Karaca
Tür: Korku - komedi

Şafak Sezer ilk filmde şeytanla dalga geçmişti, bu sefer de kurt adamları hedef alıyor.

Fakat anlaşılan kurt adamlardan fazla malzeme çıkarılamamış, zira Somalili korsanlar, budistler de Sezer'in dalgasından payını alıyor.
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]